Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ullis har gjort semlan för alla som älskar lakrits: "Idén kom från dödskallegodiset"

Först kom prinsessemlan. Nu är lakrits och hallon-semlan här!

– Idén kom från dödskallegodiset med hallon och lakrits, säger Ullis Hansson som var med och tog fram succésemlan.

Det är en Ica Odenhallen i Östersund som skapat den nya semlan med de annorlunda smakerna lakrits och hallon.

Hemligheten är att blanda lakritsflarn i grädden och byta ut den traditionella mandelmassan mot hallonsylt.

– Vi har gjort den tillsammans här i butiken, säger Ullis Hansson, försäljningschef på Ica Odenhallen. Det startade med att chefen Magnus Bardosen tyckte vi skulle testa lakrits och hallon, sen testade vi oss fram.

Det tog några försök innan de kom fram till den rätta mixen av smakerna från dödskallegodiset. Och resultatet var lyckat.


  1. – Vi gjorde de första i fredags, men ville inte berätta om den då, eftersom vi inte hade gjort tillräckligt många, säger Ullis Hansson.

    Så nyheten presenterades på Facebook först i lördags, den 14 januari. Och reaktionerna lät inte vänta på sig. Det var både ros och ris bland de nästan 100 som kommenterat semlan.

    – Riktigt god! Men favoriten är trots allt blåbärssemlan, kommenterar en person Odenhallens semla.

    – HERREGUD GE MIG DEN, kräver en annan.

    Men alla är inte lika entusiastiska:

    – Jaha så nu ska det förstöras en tradition till i landet, fy va äckligt det låter och ser ut ....bläääää, skriver en.

    – De där är ingen semla. Om dom inte vet hur en semla ska vara så finns det recept. Se och lär!

    Ullis Hansson lugnar alla kritiker:

    – Man kan se den här semlan som ett komplement. De klassiska semlorna kommer att finnas kvar. Och vi gör alltid Odensemlan med mandelmassan blandad i grädden.
    Det är inte första gången Odenhallen levererat annorlunda semlor. Tidigare år har de gjort en blåbärssemla och förra året en Nutellasemla. De som vill ha någon av de två tidigare får vänta lite. Men de kommer tillbaka.

    – Ja, fast just nu gör vi bara vanliga semlor och lakrits & hallon-semlan, säger Ullis Hansson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!