Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tvååringen anklagades för att vara häxa – då räddade Anja honom från svälten

Den här bilden har spridits världen om. Bilden på den danska hjälparbetare Anja som ger kex och vatten till den tvååriga pojken Hope, som anklagats för att vara häxa.

För ett par veckor sedan hittade hjälparbetaren Anja Ringgren Lovèn en tvåårig pojke som blivit utstött av sin familj och kallad för häxa. Han var mager och levde ensam på gatan som en konsekvens av vidskepelse.

"Tusentals barn blir anklagade för att vara häxor och vi har sett barn som blivit skrämda, torterade eller mördade. De här bildarna visar varför jag kämpar", skriver hon på sin Facebook.

Anja är direktör för den danska hjälporganisationen DINNødhjælp i Nigeria och grundare av the African Children's Aid Education and Development Foundation.

 1. På bättringsväg

  Foto: Anja RInggren Lovén/Facebook
  Pojken fick namnet Hope och hans tillstånd uppges vara stabilt. För att öka hans röda blodceller får han blodöverföring.

  "Han har maskar i sin avföring, vilket är väldigt smärtsamt. Han äter själv och är ute och promenerar lite varje dag. I dag orkar han att sitta upp och le till mot oss. Han är en stark liten pojke. Att se honom sitta och leka med min egna son är utan tvekan den största upplevelsen i mitt liv! Jag vet helt enkel inte hur jag ska kunna beskriva det med ord. Det är detta som gör livet så vackert och värdefullt", säger Anja Ringgren Lovén enligt den danska tidningen Berlingske Tidende.

  På två dagar har organisationen samlat in en miljon kronor för att hjälpa flera barn som Hope.
   
  Anja är snart aktuell i programmet "Anjas Afrika" på den danska kanalen DR2.