Två män hotade hans dotter – bara sekunder senare blev pappan brutalt mördad

Publicerad

38-åriga Gerard befann sig i bilen tillsammans med sin tvååriga dotter, när det två hotfulla män närmade sig. 

Pappan försökte skydda sin dotter, men tvingades att offra sitt eget liv. 

– Det är inte rättvist, säger Gerards fru och mamman till hans barn. 

I torsdagskväll var 21-åriga Maurice Roberts och hans 16-åriga bror Marvin Roberts på väg in till centrum i Philadelphia i USA. Planen tros ha varit att hitta någon att råna, skriver CBS Philly.

Men på vägen stötte de på 38-åriga Gerard Grandzol, som befann sig i bilen utanför sitt hem. I baksätet satt hans tvååriga dotter. 

De två unga männen försökte stjäla bilen från pappan, som gjorde allt för att skydda dottern från brottslingarna. 

Då sköt de honom två gånger i huvudet.    

"En fantastisk person"

Nu har bröderna anhållits av polis – misstänkta för att ha mördat tvåbarnspappan Gerard. 

"Han hade alltid ett leende på läpparna", säger en granne.Foto: Facebook

Människor i hans närhet är chockerade av det tragiska händelseförloppet. 

 – Vi kommer att sakna honom, säger grannen Yee Wan, som beskriver Gerard som någon som "alltid hade ett leende på läpparna". 

– Han var en fantastisk person. Han var den bästa mannen, pappan, grannen och vännen som vi någonsin hade kunnat önska oss. 

"Förstört mitt liv"

Gerard var gift med Kristin Grandzol. Tillsammans hade de två döttrar: tvååringen som satt i bilen och en nyfödd flicka som bara är sex veckor gammal. 

Kristin och Gerard på sin bröllopsdag. Foto: Privat

I en intervju med KYW Newsradio har Kristin svårt att hålla tillbaka tårarna när hon pratar om sin man: 

– Det är inte rättvist att han dog. Han var den bästa pappan man kunde tänka sig. Han var inbjudande mot alla som bor här. Alla älskade honom. 

Gerard tillsammans med sin tvåårig dotter och Kristin. Foto: Facebook

Mamman är orolig för barnens och sin egen framtid – utan Gerard. 

– De två skotten har förstört mitt liv och mina två döttrar har ingen pappa nu. Jag har en sex veckor gammal dotter och en tvååring som såg allt, och jag vet inte om hon någonsin kommer att bli bra igen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag