"Mina ögon höll på att tränga ut ur sina hålor", berättar mamman. Foto: CNN"Mina ögon höll på att tränga ut ur sina hålor", berättar mamman. Foto: CNN
"Mina ögon höll på att tränga ut ur sina hålor", berättar mamman. Foto: CNN
Foto: Expressen TV/CNNFoto: Expressen TV/CNN
 Foto: Expressen TV/CNN

Tonåringarna stoppade in 8 månader gammal bebis i kylskåp

Publicerad

De två tonårsflickorna skulle barnvakta mammans åtta månader gamla dotter.

Då stoppade de in flickan i kylskåpet – och la upp händelsen på Snapchat.

– Mina ögon höll på att tränga ut ur sina hålor, berättar den upprörda mamman.

De två minderåriga flickorna, som inte har namngivits på grund av deras ringa ålder, greps i måndags i Massachusetts, USA, skriver den amerikanska nyhetssajten NTD.

Flickorna åtalas nu för ett flertal brott efter att ha laddat upp en video på Snapchat där de stoppar in en bebis i kylskåpet – innan de stänger dörren och skrattar. Bebisens skrik kan höras, och till slut öppnar flickorna och plockar ut den.

Här syns tonåringarna stoppa in bebisen i kylskåpet.Foto: CNN

Såg polisens material på Snapchat

Mamman till den åtta månader gamla flickan uppger att hon lät tonåringarna ta hand om barnet i 30 minuter, när hon skulle duscha. Hon hade ingen aning om att händelsen hade inträffat – då såg hon polisens material från Snapchat.

– Jag kan inte förstå hur de kunde göra det. Jag visste inte om det, och de sa inget till mig. Jag blev väldigt arg, säger hon till WBZ-TV.

Foto: Expressen TV/CNN

"Blev helt traumatiserad"

Mamman uppger att tonårsflickorna gav henne en trovärdig historia om vad som inträffat, och att de hävdat att de sträckte sig in i kylskåpet för att ta ut en flaska som skulle hindra barnet från att gråta.

Men videon på Snapchat bevisar att det egentligen var något annat som skedde.

– Jag blev helt traumatiserad. Mina ögon höll på att tränga ut ur sina hålor, säger mamman.

Samtidigt säger hon att tonåringarna – varav en är mammans släkting – förmodligen inte ville skada flickan:

– Barn gör dumma saker. Jag vet att hon inte skulle skada min dotter.

I tisdags skickades flickorna till en domstol för ungdomar, innan de sedan fick åka hem till sina respektive föräldrar.

Foto: Expressen TV/CNN

Åtalas för flertalet brott

Händelsen utreds av socialtjänsten samt den lokala polisstationen och åklagarkammaren.

Flickorna åtalas för att ha utsatt ett barn för fara, övergrepp och angrepp med farligt vapen.

En talesperson för åklagarkammaren säger till Boston Herald att "kylskåpet var ett farligt vapen".

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag