Ett bråk om internetuppkopplingen ska ha urartat. Foto: Expressen TVEtt bråk om internetuppkopplingen ska ha urartat. Foto: Expressen TV
Ett bråk om internetuppkopplingen ska ha urartat. Foto: Expressen TV
Det är inte första gången som brödernas bostad fått besök av polisen. Foto: Expressen TVDet är inte första gången som brödernas bostad fått besök av polisen. Foto: Expressen TV
Det är inte första gången som brödernas bostad fått besök av polisen. Foto: Expressen TV

Tim, 20, dödade sin storebror – efter bråk om internetuppkopplingen

Publicerad

Tim tyckte att storebror Nathan gjorde internetuppkopplingen långsam – och knivhögg honom till döds.

Nu står han inför rätta – och det är inte första gången polisen har kallats till brödernas adress.

I onsdags morse ställdes 20-årige Tim – vars efternamn inte har offentliggjorts – inför rätta. 

Här leds Tim, 20, in i rättssalen.Foto: Expressen TV

Anledningen är något annorlunda: Tim ska ha knivhuggit sin storebror Nathan till döds efter ett bråk som handlade om att han ansett att brodern gjort internetuppkopplingen långsam.

Polisens avspärrningar efter den tragiska händelsen.Foto: Expressen TV

Det är inte första gången som bröderna hamnar i kläm med rättvisan. Enligt uppgift ska de ha bråkat ofta – och polisen har tvingats till hembesök vid ett flertal tillfällen.

Det är inte första gången som brödernas bostad fått besök av polisen.Foto: Expressen TV

Tim hävdar fortfarande sin oskuld. Rättegången återupptas den 6 oktober.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag