Familjen har burit på en hemlighet hela livet – utan att veta om det.Familjen har burit på en hemlighet hela livet – utan att veta om det.
Familjen har burit på en hemlighet hela livet – utan att veta om det.
Christina Housel träffade efter 30 år sin okända bror Lyle James Berryman för första gången. Foto: YoutubeChristina Housel träffade efter 30 år sin okända bror Lyle James Berryman för första gången. Foto: Youtube
Christina Housel träffade efter 30 år sin okända bror Lyle James Berryman för första gången. Foto: Youtube
När Christina Housel träffade sin bror Lyle James Berryman fick hon höra att de även hade tvillingsystrar som fötts i Florida. Så de lade ut en efterlysning på Facebook. Foto: FacebookNär Christina Housel träffade sin bror Lyle James Berryman fick hon höra att de även hade tvillingsystrar som fötts i Florida. Så de lade ut en efterlysning på Facebook. Foto: Facebook
När Christina Housel träffade sin bror Lyle James Berryman fick hon höra att de även hade tvillingsystrar som fötts i Florida. Så de lade ut en efterlysning på Facebook. Foto: Facebook
Syskonen Lauren Rutherford, Ashley Bo, Christina Housel och Lyle James Berryman. Foto: FacebookSyskonen Lauren Rutherford, Ashley Bo, Christina Housel och Lyle James Berryman. Foto: Facebook
Syskonen Lauren Rutherford, Ashley Bo, Christina Housel och Lyle James Berryman. Foto: Facebook

Syskonen delade ovetande på en hemlighet – efter många år gjordes den stora upptäckten

Publicerad

Syskonen i USA var helt ovetande om varandra. 

Först i vuxen ålder avslöjades sanningen.

– Det känns fortfarande som en dröm, säger Lauren Rutherford, 22, till Omtalat.

22-åriga tvillingsystrarna Lauren Rutherford och Ashley Bo från Florida adopterades när de föddes och träffade aldrig sin biologiska mamma.

I somras såg de plötsligt en efterlysning på Facebook. Christina Housel och Lyle James Berryman sökte sina tvillingsystrar, som även Inside Edition berättat.

– Jag och min syster fick en länk om att Lyle och Christina sökte sina tvillingsystrar. Först tänkte jag: Nej, det kan inte vara sant, efter så lång tid verkade det alltför surrealistiskt, säger Lauren Rutherford.

Christina Housel fick höra att hon även hade tvillingsystrar och efterlyste dem på Facebook med sin bror Lyle James Berryman.Foto: Facebook

Efterlysning på Facebook

Bakgrunden var att Christina Housel, från Washington, som även hon adopterats som barn, hade börjat undersöka sitt förflutna när hon blev mamma. Genom en släktforskarsida hade hon i juni hittat sin okända bror Lyle James Berryman från Arizona. Han hade berättat att deras biologiska mamma strax innan hon dött avslöjat att han hade två tvillingsystrar, födda på Floridas västkust, som han aldrig lyckats hitta. 

Efterlysningen som de lade ut på Facebook, "efter tvillingflickor födda i Florida runt maj eller april 1992-94”, delades över 225 000 gånger.

Syskonen samlade: Ashley Bo, Lauren Rutherford, Christina Housel och Lyle James Berryman.Foto: Facebook

"Hade ingen aning"

När Lauren Rutherford och Ashley Bo såg den kände de sig träffade. Mycket stämde in. De var bortadopterade och hade liknande ansiktsdrag. De fyra bestämde träff i början av september och redde ut att de var syskon. Lauren Rutherford och Ashley Bo fick för första gången se hur deras biologiska mamma sett ut.

– När jag tänkte på att hitta vår biologiska familj tänkte jag på att hitta vår mamma. Jag hade ingen aning om att vi hade en äldre bror och syster. Det känns fortfarande som en dröm, säger Lauren.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag