Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sällsynt vit delfin knöts fast i båten och skars upp på stranden

Först bands den vitrosa delfinen fast vid båten. Känsliga tittare varnas för kommande bild. Foto: Faksimil Daily Mail tv

Den sällsynta delfinen skars upp framför en kamera efter att ha bundits fast vid en båt, rapporterar Daily Mail.

Filmen på vad som rapporteras vara en brutal slakt i Ningde City, Kina, har visats över 20 miljoner gånger.

Nu är ilskan stor.

En bybo i den kinesiska provinsen Fujian greps av polis efter att videon där han slaktar en sällsynt vit delfin har fått stor spridning på nätet.

Videon, där delfinen först släpas vid sidan av en båt fastbunden - för att sedan skäras upp, har visats över 20 miljoner gånger.

Den vita delfinen tillhör en utrotningshotad art, som kallas "sjöjungfrur" och "havets pandor" av lokalbefolkningen, skriver tidningen. 

Greps av polis

Vittnen filmade händelseförloppet med sina mobiltelefoner. Delfinen tros ha fångats in – avsiktligt eller av misstag – innan den bands fast vid båten. 

Men i stället för att höra av sig till polisen eller lämna över den till myndigheter bestämde sig mannen för att döda den, skriver Daily Mail.

 

LÄS OCKSÅ: Turister klappade delfinunge till döds 

 

Djurrättsorganisationen China Cetacean Alliance bekräftar att den brutala slakten hänt, men säger att bybon hävdar att "djuret var dött" när han hittade det.

Fujian Ocean and Fisheries Bureau uppger att mannen har gripits, men de kommenterar inte den pågående utredningen.

"Nära utrotning"

De kinesiska vita delfinerna har samma status som jättepandan, den sibiriska tigern, snöleoparder och andra arter.

International Union For Conservation of Nature listar delfinen som "nära utrotning" på sin röda lista.

I kommentarsfälten på sociala medier är stämningen hätsk där såväl hot och hat riktas mot mannen som syns i videon som Daily Mail publicerat och ilskan är stor mot handlingen.