Regeringen sa nej till fler flyktingar – författarens vädjan till folket: "Öppna era hem"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Över 10 000 islänningar har erbjudit sina hem åt flyktingar som är i behov av bostad.

När författaren Bryndis Bjorgvinsdottir fick reda på den isländska regeringen endast skulle ta emot 50 flyktingar från Syrien vädjade hon till folket, skriver The Telegraph.

Bryndis Bjorgvinsdottir använde Facebook för att nå ut till så många islänningar som möjligt med en tydlig vädjan: Hjälp de behövande flyktingarna.

På bara 24 timmar ska 10 000 islänningar ha erbjudit sina hem som fristad, enligt The Telegraph.

"Jag tror människor har fått nog av att se nyhetsinslag från Medelhavet och döende människor i flyktingläger och vill att något ska göras åt det nu", säger Bjorgvinsdottir till den isländska kanalen RUV.

Det överväldigande engagemanget från användare på Facebook riktar även fokus mot regeringen med en vädjan att göra mer.

"Jag är en ensamstående mamma med en sexårig son... vi kan ta emot ett barn. Jag är lärare och kan lära barnet prata, läsa och skriva isländska och anpassa sig till samhället. Vi har kläder, en säng, leksaker och allt ett barn behöver. Jag skulle självklart betala för flygbiljetten", skriver Hekla Stefansdottir i ett inlägg.

Regeringen har bevisligen lyssnat på författarens vädjan på Facebook. Välfärdsministern Eyglo Hardardottir utvärderar förslaget att ta in fler flyktingar, enligt tidningen.

"Vi kommer att utforska varje möjlighet att välkomna fler flyktingar", säger hon.