Polisens blixstsnabba ingrepp på vägen – rattfyllot har inte en chans

Publicerad

Polispatrullerna ryckte ut för att stoppa ett rattfyllo som körde i hög hastighet.

Vansinnesfärden måste bara stoppas.

En blixtsnabb polis slog till – och rattfyllot var chanslöst.

Videon från polisbilen, från kameran som är monterad på instrumentbrädan, visar hur poliserna förbereder sig för att stoppa rattfyllot som rusar fram i hög hastighet.

En av poliserna har en spikmatta som han står beredd att kasta ut.

Och i precis rätt ögonblick slår han till.

Blixtsnabbt kastar han ut den och punkterar däcken på bilen som rattfyllot stormar fram i.

Och innan nästa bil är framme har polisen ryckt undan spikarna igen.

Rattfylleristen stoppades dock inte direkt av insatsen, utan körde vidare i några kilometer innan han tvingades stanna. Han greps då och misstänks för att ha kört påverkad av alkohol och cannabis.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag