Foto: Richardson Police DepartmentFoto: Richardson Police Department
 Foto: Richardson Police Department
Pappan åtalades för att ha riskerat flickans säkerhet Foto: Richardson Police DepartmentPappan åtalades för att ha riskerat flickans säkerhet Foto: Richardson Police Department
Pappan åtalades för att ha riskerat flickans säkerhet Foto: Richardson Police Department

Pappan lämnade 3-åringen utomhus för att lära henne en läxa – nu är hon spårlöst försvunnen

Publicerad

Polisen letar efter en 3-årig flicka som senast sågs utanför sitt hem under natten till söndagen.

Pappan misstänks nu av polisen efter att ha lämnat flickan i trädgården – för att hon inte druckit upp sin mjölk.

När Wesley Mathews 3-åriga dotter, Sherin Mathews, inte gjorde som pappan ville, bestämde han sig för att lära henne en läxa.

Han lämnade flickan utanför huset mitt i natten – och sedan dess är hon försvunnen, skriver Buzzfeed.

Drack inte sin mjölk

Wesley Mathews, 37, från Texas i USA, hävdade att han lät flickan ställa sig i trädgården klockan tre på natten, eftersom hon inte hade druckit upp sin mjölk.

Han bad henne att ställa sig vid ett stort träd, och när han en kvart senare gick ut till trädet – stod flickan inte kvar.

Fem timmar senare kontaktade Welsey polisen, och berättade att hans dotter var försvunnen.

https://www.facebook.com/RichardsonPD/photos/a.169404199810233.44588.123869457697041/1487719284645378/?type=3&theater

Pappans brott

Föräldrarna adopterade Sherin från ett barnhem i Indien för två år sedan, och har även en biologisk dotter som är ett år äldre än den försvunna flickan.

Pappan berättade för polisen att han tidigare under dagen hade sett prärievargar i närheten och att det kunde ha någonting med försvinnandet att göra.

Han delgav även att ett tågspår ligger i närheten av hemmet, skriver Firstcoastnews.

3-åringens pappa åtalades samma kväll för att ha övergivit sitt barn och riskerat hennes säkerhet, men han är i nuläget inte misstänkt för det möjliga bortförandet.

Wesley MathewsFoto: Richardson Police Department

Polisens sökarbete

Sedan flickan försvann har både polis och grannar sökt efter henne runtom i området.

– Vi försöker fånga upp någon form av lukt eller klädesplagg från flickan så att vi vet var vi ska leta, berättar polisen på plats för Firstcoastnews

Trots det ihärdiga sökarbetet har fortfarande inga spår efter 3-åringen hittats.

Man befarar att flickan är i stor fara och därför är många resurser inkopplade i fallet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag