Djurplågeriet upprör många världen över. Foto: YoutubeDjurplågeriet upprör många världen över. Foto: Youtube
Djurplågeriet upprör många världen över. Foto: Youtube
Här lämnar kvinnan och hunden hissen. Foto: YoutubeHär lämnar kvinnan och hunden hissen. Foto: Youtube
Här lämnar kvinnan och hunden hissen. Foto: Youtube

Övervakningskameran fångar kvinnans otäcka attack mot hunden

Publicerad

Kvinnan och hunden är ensamma i hissen.

Då händer någon som sänder chockvågor världen över – och nu står kvinnan åtalad för djurplågeri.

Varning för otäcka bilder.

En övervakningskamera i en hiss i ett lyxhus i södra Florida, USA, fångade något som får hela internet att koka.

Djurplågeriet upprör många världen över.Foto: Youtube

Försöker komma undan

I videon ser man hur en liten hund av rasen shih-tzu springer in i en hiss – tätt följd av en kvinna som tvingar in den i ett hörn. Därefter sparkar och stampar hon på hunden på ett hårresande sätt – innan hon kallsinnigt trycker på en av hissens knappar.

Hunden försöker undkomma sin förföljare, och rusar in i hissens andra hörn. Men den kommer inte undan. Kvinnan går återigen till attack, och den brutala misshandeln fortsätter.

Snart öppnas dörrarna – och hunden och kvinnan försvinner.

Här lämnar kvinnan och hunden hissen.Foto: Youtube

Kvinnan åtalas

Myndigheter ska efter incidenten ha tagit hand om valpen. En veterinär uppger att den först var rädd, men sedan blev "vänlig och enkel att undersöka", skriver brittiska Mirror.

Hunden ska nu vara placerad i ett fosterhem – och kvinnan har åtalats för djurplågeri.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag