Här syns gästen på vinden. Foto: Expressen TV / CNNHär syns gästen på vinden. Foto: Expressen TV / CNN
Här syns gästen på vinden. Foto: Expressen TV / CNN
Foto: Expressen TV / CNNFoto: Expressen TV / CNN
 Foto: Expressen TV / CNN

Objudna gästen bodde på familjens vind i flera år

Publicerad

Familjen hörde olycksbådande ljud på vinden – och kunde aldrig ana vem som hade flyttat in.

– Jag tänkte att det var råttor, säger husets ägare, Bob Van Der Hearchen.

Familjens son, Adam van der Herchen, hade under en tid hört konstiga ljud på vinden i huset i Florida, USA.

– Jag brydde mig inte om det så mycket. Jag tänkte att det var råttor, säger husets ägare, Bob Van Der Hearchen.

En dag upptäckte han att det rörde sig om en orm. Djurpolisen anlände för att flytta på djuret – men misslyckades två gånger.

Husets ägare kunde aldrig ana vad som fanns på vinden.Foto: Expressen TV / CNN

Hittade gamla ormskinn

Poliserna sa till familjen att det med största sannolikhet rörde sig om en skallerorm, och Adams mamma vände sig till Facebook för att få hjälp att få bort djuret. Hennes make Bob publicerade också en mängd filmer som porträtterade ormen slingra sig uppe på vinden.

Linda blev tipsad om att höra av sig till ormexperten Mark Lampert, som snart besökte huset för att flytta på ormen. Han hittade en mängd gamla ormskinn på vinden, vilket indikerade att djuret kan ha levt där i mellan två och fyra år.

Här syns ormen på vinden.Foto: Expressen TV / CNN

Tog sig in via träd

Efter att ha letat i två timmar hittade Mark ormen, och tog ut den från källaren. Han upptäckte även att det inte alls rörde sig om en skallerorm, utan en rejäl boaorm.

Den lokala djurpolisen menar nu att ormen sannolikt tog sig in på vinden via ett närliggande träd.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag