Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nicole hittade den här symbolen på sin dotters leksak – nu vill hon varna andra

Det var på ett "Monster jam"-evenemang som Nicole O'Kelly i Tampa, Florida köpte den rosa leksaksbilen till sin tvååriga dotter.

Men senare upptäckte hon att symbolen på dotterns leksak var en hemlig kod – för pedofiler.

– Jag är illamående, säger hon till den lokala tv-kanalen Wlfa.

 1. Här är leksaken som Nicole köpte

  Det är en rosa leksaksbil, som Nicole O'Kelly köpte till sin två år gamla dotter. Men efter ett tag blev hon upplyst om att en av symbolerna på leksaksbilen var något helt annat än vad hon hade hoppats på.
 2. "Är illamående"

  Wfla, en lokal tv-kanal i Tampa, Florida, rapporterar att den hjärtformade symbolen som sitter på leksaken är en symbol för pedofiler.

  – Jag är illamående, jag köpte den här till min tvååriga lilla dotter. Den här leksaken är gjord för svar, jag kräver svar, säger Nicole O'Kelly till kanalen.
 3. FBI känner till symbolen

  Enligt flera medier ska symbolen betyda att barnet är "märkt" – och därmed i pedofilkretsar betyda att barnet går att köpa.

  I ett dokument som Wikileaks släppt från FBI står det att symbolen kallas för "GirlLover logo".

  "Den symboliserar en relation mellan en vuxen man eller kvinna med en kvinnlig, minderårig, tjej", skriver FBI i dokumentet.
 4. "Ingen aning"

  Sedan Nicole O'Kelly uppmärksammat tillverkaren på symbolen har den dragits tillbaka. Tillverkarna bakom leksaken säger sig vara helt oförstående till symbolens innebörd.

  – Fram till i går hade jag ingen aning att det fanns en underliggande betydelse av den här symbolen, säger Stephen Payne, talesperson för tillverkaren Feld, till WFLA.
 5. Inte i sig skadlig

  Nyheten har spridits som en löpeld i internationella medier under helgen, och faktagranskarsajten Snopes har tittat närmare på symbolens innebörd.

  De skriver att det visserligen är så att symbolen är vida känd i pedofilkretsar – men att det inte finns någonting som tyder på att symbolen i sig är skadlig för barn.

  "Det är dock möjligt att erfarna pedofiler skulle tycka att användandet av symbolen på barns kläder eller leksaker är stimulerande eller lustigt", skriver sajten.