Maya, 18, överfölls av våldtäktsman i parken – räddades av sin hundvalp

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

När den okände mannen överföll Maya i parken och försökte våldta henne blev hon räddad av att hon just då var ute på hundpromenad.

Fem månader gamla pitbullen Apollo blev hennes räddare.

– Jag trodde aldrig att han skulle bita någon. Han har aldrig bitit någon förut, säger hon till New York Post om hur valpen skrämde våldtäktsmannen på flykt.

Det var i måndags kväll som Maya Fairweather, 18, gick ut med pojkvännen Carlos hund Apollo i Brooklyn, New York.

Hon hade hörlurar på sig och hörde inte när mannen närmade sig henne bakifrån i parken där hon gick med hunden. När någon slet lurarna ur öronen på henne trodde hon först det var Carlos som skämtade, men då hon vände sig om såg hon en främling.

Mannen grep tag i Mayas jacka och tryckte ned henne på marken. Där försökte han dra av henne byxorna.

 LÄS MER: Han slet in kvinnan i ett buskage – så här såg han ut efter att hon slog tillbaka

– Jag föll ned på mina händer. Jag bara stängde mina ögon, för de brukar säga att om du ser deras ansikte så dödar de dig. Jag frös. Jag var så rädd, säger hon till New York Post.

Hon hade låtit Apollo springa lös i parken och hade kopplet i fickan, så hon tror att mannen inte hade koll på att hon hade en hund med sig.

Men Apollo kom till undsättning. Han flög på mannen och bet honom i benet. Han släppte inte taget trots att mannen försökte skaka loss honom och sparkade mot honom.

– Han var beskyddande. Jag tror det hade gått riktigt illa. Jag hade inte haft sån tur, säger Maya som lyckades fly tack vare Apollos ingripande.

– Han är en så snäll hund. Jag trodde aldrig att han skulle bita någon. Han har aldrig bitit någon förut. Han är normalt väldigt vänlig och bara hoppar lite mot folk, säger hon.

Mannen som överföll henne lyckades fly undan men Maya säger till New York Post att hon hoppas han har ont efter bettet.

 LÄS MER: Hängdes för att hon dödade våldtäktsman – läs hennes hjärteskärande sista brev

Mayas pojkvän Carlos, som äger hunden, har haft svårt att övertyga sin mamma om att det var rätt att skaffa hund. Men nu har hon ändrat sig.

– Jag ville aldrig ha den där hunden, men nu får jag ge honom lite cred. Han är en hjälte, han skyddade henne, säger Sonia Valcarel till New York Post.