Mark är besviken: ”Jag får inga jobb på grund av min tatuering i ansiktet"

Publicerad

Efter två år i fängelse kom han ut som en fri man.

Samt med en gigantisk tatuering ansiktet, som nu stoppar honom från att få ett jobb.

– Jag ångrar mig, säger Mark Cropp.

För två år sedan, när han var 17 år gammal, dömdes nya zeeländaren Mark Cropp till fängelse för väpnat rån.

Och nyligen blev han frigiven.

Men det har uppstått ett problem, menar han: Mark får inga av de jobb som han söker.

Anledningen?

Den ansiktstatuering som han skaffade i ansiktet, enligt honom själv.

”Hej, jag skulle gärna arbeta men jag har en sak som stoppar mig, min ansiktstatuering”, skriver han en jobbsökargrupp på Facebook.

– En arbetsgivare sa till mig: ”Jag skulle aldrig anställa dig med det där ansiktet. Jag skulle inte ens titta på dig en andra gång. Och det har varit andra som ryggat tillbaka och skrattat åt mig, säger Mark till tidningen New Zealand Herald.

"Borde inte vara ett hinder"

– Min tatuering borde inte vara ett hinder för mig, säger han vidare till tidningen.

Foto: New Zealand Herald

Många frågar sig VARFÖR han valde att skriva ”DEVAST8” – ”devastate”, eller ödelägga, skövla, på svenska – över hela ansiktet.

Tanken från början var att tatueringen skulle vara förhållandevis liten, och bara ligga längs käklinjen, men efter att ha blivit berusad på hemmagjord alkohol i fängelset slutade det alltså med en tatuering över hela ansiktet.

– Jag ångrar det, men jag gick igenom en tuff period då, säger Mark till New Zealand Herald.

Nu hoppas Mark, som tillfälligt bor i en husvagn med sin flickvän och deras gemensamma dotter, att han ska lyckas landa ett jobb framöver.

Har blivit kontaktad

Han har även blivit kontaktad av ett företag som erbjudit honom gratis laserborttagning av ansiktstatueringen. 

– Jag har fått många svar på mitt inlägg, och kanske ett potentiellt jobberbjudande, säger Mark till New Zealand Herald.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag