Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mannen hånade damfotboll – se 14-årige Marcus klockrena svar

Diskussionerna har varit heta efter beskedet till TV4 att VM i fotboll 2015 måste kallas för "dam-VM".

En av motstånderna till beslutet är den 14-årige Marcus Willershausen som gav klockrent svar på tal när en vuxen man på Twitter visade sitt stöd för Fifa.

TV4 har fått besked om att de inte får kalla sommarens VM-slutspel i Kanada för fotbolls-VM. Enligt ett tydligt besked från fotbollsorganisationen Fifa måste det heta dam-VM, skriver Expressen.

Detta beskedet har skapat stora reaktioner i sociala medier och en av dagens bästa kommentarer kommer utan tvekan från 14-åriga Marcus Willershausen.

Det började med att en annan Twitter-användare tyckte att TV4 försökte göra fotbollstävlingen till något det inte var och att man borde "kalla en spade för en spade".

Så vad kan vara ett mer logisk svar än detta?

 1. Foto: Printscreen från Twitter
  – Jag tycker att just den diskussionen om det ska kallas dam-VM eller inte är väldigt mycket nonsens. Det är ju ett VM och då ska man kunna kalla det för VM oavsett vilka det är som spelar, säger 14- årige Marcus Willershausen i en intervju med Omtalat.nu.

  För Marcus är det en självklarhet att könet är irrelevant för själva tävlingen då fotboll är fotboll oavsett vem som spelar.

  – Varför ska det heta dam-VM när det aldrig kallas herr-VM? Det spelas aldrig samma år så det skulle nog inte finnas någon förvirring om TV4 skulle säga "välkommen till VM". Det var det som fick mig att svara på det, säger 14- åringen.

  Att det var en vuxen man som stod för en sådan åsikt tyckte Marcus var lite konstigt.

  – Det kändes som ett gammalt tänkande att man måste dela upp det för att det ska vara tydligt, för det är ändå väldigt tydligt. Det kändes som en lite konstig åsikt, säger han.
 2. Leo "facerejpade" sin flickvän – hennes revansch var tusen gånger bättre