Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mamman varnar för nya lektrenden bland barn: "Min dotter fick svåra brännskador"

På Youtube finns mängder med filmer som lär ut hur du gör ett glittrigt, färglatt slajm på egen hand. Det kallas för "Unicorn slime" eller "Rainbow slime".

Slajmet har blivit jättepopulärt bland barn, men en kemikalie som ingår i receptet kan vara farlig.

Rebekahs dotter fick brännskador på händerna av sitt slajm, skriver Manchester Evening News.

Rebekha D’Stephano från Prestwich i nordvästra England gick med på att köpa ingredienserna som behövs för att göra slajmet, när hennes dotter Deejay bad om det.

När Deejay sedan följde en film på Youtube som visade hur hon skulle göra, så gick det fel. En form av väldigt starkt tvättmedel, som ingick i receptet, gav henne kemiska brännskador på händerna när hon tog i slajmet.

– Inom 48 timmar hade huden börjat lossna från händerna, sedan blev det värre. Läkaren sa att hon hade kemiska brännskador. Nu ska vi till en brännskadeavdelning på ett sjukhus för att träffa en plastikkirurg, säger mamma Rebekha till Manchester Evening News.

– Hon kämpar för att skriva i skolan, och för att hålla i kniv och gaffel. Hon har ont och det kliar väldigt, fortsätter hon.

  1. Delade en varning på Facebook


    Efter Deejays skada skrev Rebekha ett inlägg på Facebook som fått många delningar. Hon vill att youtubefilmerna med recepten ska innehålla varningar om att ämnena är farliga.

    – Det här är populärt bland barnen, men det kan vara farligt och jag vill att föräldrar ska bli medvetna om vilka följderna kan bli, säger hon till Manchester Evening News.

    Hemgjort slajm kan göras på flera olika sätt. Oftast används trälim, karamellfärger, raklödder, glitter, stärkelse, diskmedel, kontaktlinsvätska bland annat. Vissa recept innehåller det mycket starka rengöringsmedlet Borax, som kan vara farligt om du inte späder det tillräckligt.