Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mamman varnar för nya lektrenden bland barn: "Min dotter fick svåra brännskador"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

På Youtube finns mängder med filmer som lär ut hur du gör ett glittrigt, färglatt slajm på egen hand. Det kallas för "Unicorn slime" eller "Rainbow slime".

Slajmet har blivit jättepopulärt bland barn, men en kemikalie som ingår i receptet kan vara farlig.

Rebekahs dotter fick brännskador på händerna av sitt slajm, skriver Manchester Evening News.

Rebekha D’Stephano från Prestwich i nordvästra England gick med på att köpa ingredienserna som behövs för att göra slajmet, när hennes dotter Deejay bad om det.

När Deejay sedan följde en film på Youtube som visade hur hon skulle göra, så gick det fel. En form av väldigt starkt tvättmedel, som ingick i receptet, gav henne kemiska brännskador på händerna när hon tog i slajmet.

– Inom 48 timmar hade huden börjat lossna från händerna, sedan blev det värre. Läkaren sa att hon hade kemiska brännskador. Nu ska vi till en brännskadeavdelning på ett sjukhus för att träffa en plastikkirurg, säger mamma Rebekha till Manchester Evening News.

– Hon kämpar för att skriva i skolan, och för att hålla i kniv och gaffel. Hon har ont och det kliar väldigt, fortsätter hon.