Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kyrkan avbröt 33-åringens begravning - när de upptäckte att hon var homosexuell

15 minuter in i begravningen klev kyrkans pastor in och avbröt ceremonin. Han kunde inte acceptera att kvinnan han skulle begrava var homosexuell. Händelsen har skapat stora rubriker i USA och under tisdagen protesterade ett hundratal personer utanför kyrkan.

Vanessa Collier avled 33 år gammal och i söndags skulle hon begravas i Colorado, USA.

Det var åtminstone tanken.

15 minuter in i begravningen avbröt emellertid kyrkan ceremonin.

Anledningen?

Att Vanessa var homosexuell.

Vanessa.

Det var när anhöriga spelade upp en film med bilder som visade Vanessa ihop med sin hustru Christina, däribland en bild där paret kysstes, som en pastor vägrade att genomföra begravningen, skriver Mashable.

Äkta paret Vanessa och Christina. En bild som kyrkan inte godkände

Pastorn frågade om familjen gick med på att redigera bort vissa bilder, vilket man inte gick med på.

Då blev familj och vänner tvungna att packa ihop alla saker – inklusive Vanessas kista – och genomföra begravningen vid ett begravningskapell på andra sidan gatan.

På sin Facebooksida skriver Christina:

"Jag hoppades på att vi skulle hitta Guds hus där vi kunde fira av min vackra hustru och hennes liv (HELA HENNES LIV) och lägga henne till vila i Guds armar. Är de för mycket att be om? Att tillåtas se tillbaka på hur vackert hennes liv var ihop med hennes familj, inklusive mig själv, hennes barn, hennes familj och närmaste vänner?"

Flera vänner reagerade på kyrkans – och framföra allt pastorns – beslut.

– När alla kom underfund med vad som pågick var det mest ilska och brustna hjärtan – det var förödande, vad menar de egentligen? Du är en man av Gud. Hur kan du säga till andra människor att hon inte var en kvinna av Gud?" säger en vän till Mashable.

Under tisdagen protesterade ett hundratal personer utanför den aktuella kyrkan.

Man krävde en ursäkt från den ansvarige prästen och att kyrkan skulle återbetala de pengar man betalt för att hålla begravningen där.

– De vägrar att prata med oss, de pratar inte med familjen, säger en vän till familjen till Mashable.

Många har engagerat sig i fallet med Vanessas inställda begravning och det pågår diskussioner i ett flertal grupper på Facebook.

Vanessa Collier avled 29 december 2014 och lämnar, förutom hustrun Christina, sina två döttrar, 12 och 7 år gamla, bakom sig.