Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinnans högsta önskan var att bli blind – hällde farligt medel i ögonen

Jewel Shuping, 30, har önskat att hon var blind sedan barnsben.

När hon fyllde 21 insåg hon att begäret blev för starkt att motstå – och fick hjälp av en psykolog.

– När jag var sex år kommer jag ihåg att tanken om att vara blind gjorde mig bekväm, säger hon till KFOR.

Ändra sedan hon var i sexårsåldern har hon önskat sig något som många andra skulle frukta. Jewel Shuping från North Carolina ville inget hellre än att förlora sin syn.

– När jag var sex år kommer jag ihåg att tanken om att vara blind gjorde mig bekväm, säger hon till KFOR.

Men önskan grundade sig i mer än bara ett begär. Shuping lider av Body Integrity Identity Disorder (BIID) – ett tillstånd där personen tror att de egentligen är menade att vara funktionsnedsatta.

Till Barcroft TV berättar hon att hon började bära tjocka svarta solglasögon som tonåring. När hon fyllde 18 skaffade hon sin första blindkäpp.

– Jag låtsades vara blind, men tanken om att vara blind på riktigt lämnade aldrig mitt huvud. När jag var 21 år gick det ett larm oavbrutet.


 1. Tanken blev till handling år 2006. Shuping träffade en psykolog som var villig att hjälpa henne att bli blind, enligt KFOR. Hon fick bedövande ögondroppar, följt av några droppar avloppsrensningsmedel.

  – Det gjorde ont, kan jag säga dig. Mina ögon skrek och några droppar av medlet rann ner på min kind och brände min hud. Men allt jag kunde tänka på var "Jag kommer bli blind, det kommer bli bra".

  Enligt henne ska det ha tagit ungefär ett halvår innan medlets verkan hade nått full effekt. Till en början ska hon ha berättat för sin familj att det var en olyckshänelse, men berättade sanningen senare.

  – Jag känner verkligen att jag borde ha fötts så här, att jag borde ha varit blind från födseln, säger hon.

  Genom att prata om sitt tillstånd offentligt hoppas hon att medvetenheten kring funktionsnedsättningen ska öka och att människor ska känna sig bekväma med att söka hjälp.

  – När det inte finns någon i ens omgivning som känner likadant börjar man tänka att man är galen. Men jag tycker inte att jag är galen, jag har bara en funktionsnedsättning.


 2. Skrek av smärta i bilen på väg till BB – stoppades av polis som vägrade låta dem åka vidare

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!