Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karina avslöjar sanningen om drömkropparna på Instagram – kan du se vad hon redigerat?

Karina hyllas på för sitt ärliga inlägg.Foto: Instagram

Karina Irby har tröttnat på att unga tjejer luras på sociala medier och tvingas se upp till orealistiska ideal. I ett ärligt inlägg på Instagram berättar hon om retuscheringen bakom många av drömkropparna. 

Tidigare i år la träningsprofilen Karina Irby, 27, ut en bild på sin Instagram där hon stolt visade upp förvandlingen hon genomgått sedan hon bytte ut löpträningen mot styrketräning. Bilden ledde till att hon fick flera tusen nya följare som ville veta hur man ska göra för att se ut som Karina.

Nu har Instagramprofilen från Port Macquarie, Australien, bestämt sig för att berätta den riktiga sanningen bakom drömkroppen – och hyllas av fansen.

På bilden till vänster åt Karina lite mat och löptränade mycket. Till höger är Karina i dag, hon äter mer och styrketränar i stället.Foto: Instagram

"Låt oss leka en lek"

Trots att många vet om att kropparna vi ser på sociala medier är orealistiska, stoppar det inte alla från att jämföra sig med dem. Det var just detta som fick bikinidesignern och Instagramprofilen Karina Irby att agera. Hon bestämde sig för att visa sanningen bakom det många av hennes följare kallar för drömkroppen.

– Låt oss leka en lek, vi kallar den för Instagram VS verkligheten, inledde Karina sitt numera virala inlägg med.

Karina refererar till att hon dagligen ser tjejer i sitt flöde som lägger upp orealistiska bilder på sig själva för att sedan få kommentarer som: "GOALS", eller "VARFÖR SER INTE JAG UT SÅ DÄR?".

– Sanningen är att dessa tjejer faktiskt inte ser ut så i verkligheten. De ser ut precis som dig, precis som vem som helst, skriver Karina.

Som en motreaktion till dessa typer av flöden, valde Karina att lägga upp två likadana bilder på sig själv bredvid varandra, den ena oredigerad och den andra redigerad. Kan du se vad hon fixat till?

Karina IrbyFoto: Instagram

Listan bakom drömkroppen

Det Karina har gjort med bilden till höger är att jämna ut huden på hela sin kropp, förstora rumpan, suga in mage och rygg, göra armar, lår och nacke smalare, sudda ut celluliter, göra brösten rundare och lyfta rumpan. Efter alla dessa små förändringar har horisonten i bakgrunden blivit skev.

– Många tjejer blir så pass besatta av att få till den bästa kroppen att de inte tänker på att de förvrider bakgrunden i bilden, skriver hon.

Karinas syfte med bilden är inte att håna andra profiler på Instagram eller vara elak, utan att uppmärksamma retuscheringen bakom bilderna och inspirera tjejer att sluta jämföra och börja älska sig själva.

– Ha i åtanke att bilderna på Instagram är redigerade, och ta inte sociala medier på blodigt allvar, avslutar hon sitt inlägg med.

Bilden har gillats av över 20 tusen människor och Karina hyllas i kommentarsfältet.