Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Julie fick den här skrämmande lappen av en främling på tåget: “Jag fick panik”

Foto: Twitter

"Två pistoler är riktade mot dig just nu", stod det på en handskriven lapp som Julie fick av en mystisk rånare på pendeltåget.

Men hon överlistade rånaren genom ett trick som hon lärt sig från en tv-serie.

– Jag var väldigt nöjd med mig själv, säger hon till SFGate. 

Julie Dragland hade bestämt sig för att alltid lämna över sina värdesaker i fall hon skulle bli rånad – för att inte utsätta sig själv för fara.

Men när hon mottog en handskriven lapp med ett pistolhot fick den snabbtänkta 32-åringen en annan idé, rapporterar SFGate.

Händelsen inträffade under lördagen strax innan klockan 17 och händelsen utreds av polis.

Den obehagliga lappen räcktes över av en medpassagerare bakom henne på pendeltåget i Oakland, USA.

"Två pistoler är riktade mot dig"

Med röd skrift på ett avrivet linjerat papper stod det:

"Två pistoler är riktade mot dig just nu. Om du vill leva så måste du räcka över din plånbok och telefon nu. Var diskret och vänd dig inte om förrän tåget har lämnat hållplatsen Civic Center så kommer du att leva", står det på meddelandet som lades ut på sociala medier av Julie strax efter händelsen.

Foto: Twitter

Först visste Julie Dragland inte vad hon skulle göra.

– När jag läste lappen så fick jag panik, säger hon till SFGate och fortsätter:

– Jag ville inte förlora mina saker, men jag hade ingen aning om vem som satt bakom mig.

Smarta tricket: "Såg fånig ut"

Julie mimade "hjälp" till en pendlare som stod nära henne. Men efter att pendlaren gått av vid nästa hållplats så insåg hon att hon skulle behöva lösa sin knipa själv.

Och hon fick en idé.

– Antagligen såg jag väldigt fånig ut. Jag lutade åt sidan, började skaka och gråta. Jag slöt ögonen och grät allt häftigare så att folk skulle rikta uppmärksamheten åt mitt håll, säger hon till SFGate.

Ett par i närheten gick fram till henne för att kolla hur hon mådde och hon visade dem lappen. Hon misstänker att gärningsmannen gick av stationen efter och att det var en äldre kvinna. 

Julie Dragland.Foto: Twitter

Idén kom från en tv-serie

Polisen bekräftar att de fått in en anmälan:

"Brottsoffret var osäker på vem som räckte över lappen och såg ingen med något vapen", skriver polisen i en sammanfattning av händelsen, enligt SFGate.

Julies idé att fejka ett anfall kom från att ha tittat på tv-serier, säger hon.

– Jag tror att det har att göra med att jag tittat mycket på tv-serien "Law & Order." Jag tror att jag såg det i ett avsnitt. Jag var väldigt nöjd med mig själv, säger hon. 

På sociala medier har pendeltågsbolaget lagt ut en bild på den misstänkta gärningsmannen från tågets övervakningskamera.  

https://twitter.com/SFBART/status/909898627501445120