Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Jag är muslim, men jag är inte..." – den här videon bör ses av alla med fördomar

description: vänliga hälsningar, pearl åkesson reporter ? sociala medier-gruppen, expressen m: [ mailto:andreas.haggstrom@expressen.se ] pearl.akesson@expressen.se t: +46 (0) 73 633 79 30 title: fri, 18 sep 2015 09:56:41 +0200 email: pearl =?utf-8?b?w4vrzxnzb24gkev4cck=?= pearl.akesson@expressen.se sender: "pictures" pictures@expressen.se

Folk blir dömda så enkelt. Efter tron man har, färgen som klär dig, namnet man bär. Det är det som tyvärr sätter folks förutfattade meningar främst. Men så ska det inte behöva vara.

I den här videon berättar flera unga personer, kvinnor som män hur lätt det är att bli dömd efter sin tro, hudfärg och sitt namn. Men att bakom allt det där finns en person, precis som du och jag.

Det här är en väldigt viktig video gjord av Buzzfeed.

  1. Hon mobbades för att hennes bror är gay – här är storebrorsans hälsning till mobbaren

    Efter att hans lillsyster blivit mobbad för att han var gay blev Joseph Flinders både arg och besviken. Det fick honom att skriva en Facebook-uppdatering som nu delats av hundratals där han ger mobbaren svar på tal.

    Läs artikeln här.