Polisen visar upp ett vapen liknande det som användes av 21-åringen. Foto: Expressen TV / KameraOnePolisen visar upp ett vapen liknande det som användes av 21-åringen. Foto: Expressen TV / KameraOne
Polisen visar upp ett vapen liknande det som användes av 21-åringen. Foto: Expressen TV / KameraOne
Så här såg kulhålet i väggen ut. Foto: Expressen TV / KameraOneSå här såg kulhålet i väggen ut. Foto: Expressen TV / KameraOne
Så här såg kulhålet i väggen ut. Foto: Expressen TV / KameraOne

Ung man spelade "Call of Duty" med laddat gevär – sköt nästan grannens hund

Publicerad

Den unge mannen spelade det populära krigsspelet "Call of Duty" – med ett laddat gevär i knät.

På något sätt lyckades han avfyra vapnet, och den 75-åriga grannen och hennes hund var nära att behöva sätta livet till.

– Ja, det var väldigt läskigt. Jag hittade ett hål i väggen, berättar grannen.

Anställda på den lokala polisstationen i Murfreesboro, Tennessee, USA, uppger att en persons entusiasm för krigsspelet "Call of Duty" nästan ledde till ett skottdrama med dödlig utgång.

Personen i fråga, Jacob Aaron Curtis, 21, ska ha suttit och spelat med ett laddat automatvapen av modell AR-15 i knät. Enligt polisen avfyrades sedan vapnet – och kulan trängde igenom väggen och in i den 75-åriga grannens lägenhet.

Grannen menar nu att hon är glad över att vara vid liv, skriver News Channel 5

Hon visade upp konsekvenserna av ungtuppens agerande för medier på plats, och pekade bland annat på hålet i väggen där kulan gått igenom.

– Ja, det var läskgt. Jag hittade ett hål i väggen, det var väldigt farligt, säger hon.

Här gick skottet in.Foto: Expressen TV / KameraOne

Polis larmades till platsen

Den skräckslagna kvinnan larmade polis efter att skottet brunnit av, och myndigheter kom senare fram till att den 21-åriga grannen hade spelat "Call of Duty" vid tidpunkten för skottlossningen.

– Ett vapen väldigt likt det här befann sig i hans knä när han spelade 'Call of Duty', och det resulterade i ett avlossat skott in i grannens lägenhet, berättar polisen Kyle Evans och håller upp ett automatvapen.

Polisen uppger att det fortfarande är oklart exakt hur skottet avlossades, men den misstänkte ska ha uppgett att han "verkligen drogs med av spelet, och att vapnet avlossades av misstag".

Polisen visar upp ett liknande vapen.Foto: Expressen TV / KameraOne
Resterna av kulan visas upp för media.Foto: Expressen TV / KameraOne

Grannens hund nära att sätta livet till

Att döma av skotthålet i grannens vägg, gick skottet mycket lågt – och var nära att träffa hunden.

– Ja, det hade kunnat döda min hund. Han är min bästa vän, berättar den 75-åriga grannen.

Polisen håller med om att vapen av den typen kan orsaka mycket skada:

– Det har potential att orsaka förödande konsekvenser, säger Kyle Evans.

Hunden var nära att sätta livet till.Foto: Expressen TV / KameraOne

Polisen uppger att ingen har skadats av skottlossningen, men att den unge mannen – som ägde vapnet på legalt vis – åtalas för vårdslöshet.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag