Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hemliga sjöarna har fångats på film

De vackra sjöarna hänför nu en hel värld.
Foto: Expressen TV
Se inslaget i spelaren ovan.
Foto: Expressen TV

Hela världen hänförs av de nya bilderna på sjöarna på Island, som med sitt turkosa vatten och gröna omgivning knappt ser verkliga ut.

Men att filma dem var inte helt enkelt – och nu avslöjar fotografen hur han lyckades.

De kristallklara sjöarna, som sägs ligga på sydcentrala Island, väcker nu stor uppmärksamhet världen över.

Under lång tid ska de ha varit en väl bevarad hemlighet – men nu har de alltså fångats på film.

De vackra sjöarna hänför nu en hel värld.
Foto: Expressen TV

Fotografens tillvägagångssätt

Den svåråtkomliga platsen har kunnat dokumenteras tack vare fotografen Aurel Manea. Han hade bara sett gryniga foton och hört rykten om sjöarna, och bestämde sig för undersöka saken närmare.

Till slut fick han reda på ungefär var platsen låg, och bestämde sig då för att hitta den. Men att ta sig till sjöarna visade sig vara lättare sagt än gjort. 

Aurel lyckades själv aldrig ta sig ända fram – men kunde med hjälp av modern teknik ta fantastiska bilder på de storslagna sjöarna. Ja, du gissade rätt – han använde sig av drönare.

Se inslaget i spelaren ovan.
Foto: Expressen TV

Vill inte avslöja den exakta platsen

Under de senaste åren har Islands besöksnäring fått sig en rejäl boost, och för att undvika massturism till platsen vill Aurel inte avslöja exakt var sjöarna ligger – men han säger att den som verkligen vill hitta sjöarna kommer att göra det.