Nu har lyckan vänt för den före detta rånaren. Foto: New Zealand Herald/ShutterstockNu har lyckan vänt för den före detta rånaren. Foto: New Zealand Herald/Shutterstock
Nu har lyckan vänt för den före detta rånaren. Foto: New Zealand Herald/Shutterstock
Mark var ledsen när han inte kunde få ett jobb. Foto: New Zealand HeraldMark var ledsen när han inte kunde få ett jobb. Foto: New Zealand Herald
Mark var ledsen när han inte kunde få ett jobb. Foto: New Zealand Herald

Ingen ville anställa ansiktstatuerade Mark – nu har han fått jobb

Publicerad

Nyligen frigivne Mark Cropp, 19, blev världskändis efter ett känslosamt inlägg där han hävdade att han inte lyckats få något jobb – på grund av den stora tatueringen i ansiktet.

Men nu har lyckan vänt.

Mark har därför bestämt sig för att inte ta bort tatueringen – då hans nya "arbetskamrater" inte kommer bry sig så mycket om den.

– Han sa: 'Kycklingarna bryr sig inte om mitt ansikte', berättar hans flickvän.

Det hela började när den 19-åriga busen från Nya Zeeland försökte sälja fejkad marijuana till en turist. Bråk uppstod – och Mark Cropp valde då att vifta med en kniv i turistens ansikte. 

Men allt han fick för hotet var en biljett rakt in i finkan, skriver The Sun.

Några månader senare satt Mark och drack hembränd sprit med sin bror inne på fängelset. Någon gång under den blöta kvällen bestämde han sig för att tatuera ansiktet med texten "DEVAST8", vilket översätts till "FÖRSTÖRA".

Men efter frigivningen förföljde tatueringen Mark. Han upplevde att ingen vill anställa honom – och bestämde sig därför för att ta saken i egna händer:

”Hej, jag skulle gärna arbeta men jag har en sak som stoppar mig, min ansiktstatuering”, skrev Mark i en grupp på Facebook där folk söker jobb.

– En arbetsgivare sade: 'Jag skulle inte anställa dig med det där i ansiktet. Jag skulle inte ens titta på dig en andra gång', berättade Mark – som även har ett litet barn – för New Zealand Herald.

 

LÄS MER: Mark är besviken: "Jag får inga jobb på grund av min tatuering i ansiktet" 

 

Mark var ledsen över att inte få något jobb.Foto: New Zealand Herald

Landade annorlunda jobbet

Efter att Mark gått ut med sin jobbansökan blev han världskändis över en natt – och jobberbjudanden började strömma in.

Då väckte den före detta brottslingen återigen uppståndelse – då han berättade att han inte tackat ja till ett enda. 

Men nu har Mark äntligen hittat ett jobb som känns bra, skriver brittiska Metro.

För en dryg vecka sedan skrev han kontrakt med sin nya arbetsgivare – och har redan påbörjat sitt jobb som "kycklingfångare".

Kycklingen på bilden har ingenting med artikeln att göra.Foto: Shutterstock

Jobbet går ut att resa runt bland olika gårdar på Nya Zeeland och samla ihop kycklingar för att sedan placera dem i "moduler". Därefter slaktas djuren och serveras på snabbmatsrestauranger som KFC och McDonald's.

– Mark tog inte något av jobben som kom från uppståndelsen. Han gav sig ut och hittade ett eget jobb, berättar hans flickvän.

Mark har bestämt sig för att avvakta med att ta bort tatueringen.Foto: New Zealand Herald

Behåller tatueringen

I samband med uppmärksamheten fick Mark ett erbjudande från en lokal laserklinik – som erbjöd honom gratis borttagning av den stora tatueringen. Mark inledde behandlingen – men har nu tagit paus från den:

– Han vill inte gå igenom laserbehandlingen nu, eftersom att han har fått ett jobb som endast kräver att han ska fånga kycklingar, säger flickvännen och fortsätter:

– Han sa: 'Kycklingarna bryr sig inte om mitt ansikte', berättar hon.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag