Hela världen hyllar de hjältemodiga hundarna efter branden i London. Foto: Twitter/London Fire BrigadeHela världen hyllar de hjältemodiga hundarna efter branden i London. Foto: Twitter/London Fire Brigade
Hela världen hyllar de hjältemodiga hundarna efter branden i London. Foto: Twitter/London Fire Brigade
Nu berättar räddningstjänsten hur hundarna hjälpte till vid den tragiska branden. Foto: Twitter/Derbyshire FRSNu berättar räddningstjänsten hur hundarna hjälpte till vid den tragiska branden. Foto: Twitter/Derbyshire FRS
Nu berättar räddningstjänsten hur hundarna hjälpte till vid den tragiska branden. Foto: Twitter/Derbyshire FRS

Hundarna hyllas som hjältar efter insatsen vid branden i London

Publicerad

Återigen har det bevisats vem som verkligen är människans bästa vän.

Med specialtillverkade skor som enda skydd gav sig hundarna in i det brinnande höghuset i London för att hitta skadade.

Nu hyllas de lurviga hjältarna – som utan att tveka – sprang in i lägenhetshuset som stod i brand och som hittills befaras ha krävt 79 människoliv.

Räddningstjänstens hundar deltog i kampen för att rädda liv i den tragiska branden i Greenfell Tower i London i onsdags, skriver Hello Giggles. Branden utbröt strax efter klockan ett på natten och befaras hittills ha krävt 79 människors liv. Många människor saknas fortfarande och antalet döda befaras stiga.

Hjältar på fyra ben

Olika räddningsteam använde sig av hundar för att lokalisera skadade människor i det eldhärjade 24-våningshuset. 

News.com skriver att våra fyrfota vänner hjälpte till med att komma åt de delar av huset som människor inte kunde nå. Hundarna hade specialtillverkade skor som skydd mot värmen och hade blivit tränade till att lukta sig fram till offer.

Danny Cotton, på Londons brandkårer, berättar för News.com varför hundar är så användbara vid bränder:

– Fördelen med att använda hundar är att de är mycket lättare än människor och att de kan täcka ett större område under väldigt kort tid, säger han.

https://twitter.com/LondonFire/status/876488444339404801?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.expressen.se%2Fomtalat%2Fnyheter%2Fhundarna-hyllas-som-hjaltar-efter-insatsen-vid-londonbranden%2Fhttps://twitter.com/extremedaniel96/status/875586473545707520?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.expressen.se%2Fomtalat%2Fnyheter%2Fhundarna-hyllas-som-hjaltar-efter-insatsen-vid-londonbranden%2F

Hyllas på internet

Nu har de modiga hundarna hjälteförklarats på sociala medier. Här är några röster från Twitter:

Man måste bara älska hundar – fantastiska djur. Hoppas att de får uppmärksamhet för det här.
Jag älskar varenda en av de här hundarna.
Hjältar har inte alltid två ben – de har ofta fyra.

 

LÄS ÄVEN: Protester efter dödsbranden i London 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag