Foto: Privat / InstagramFoto: Privat / Instagram
 Foto: Privat / Instagram
Foto: PrivatFoto: Privat
 Foto: Privat

Humorgruppen lanserar festival – där inga kvinnor är välkomna

Publicerad

Under sommaren har vi kunnat läsa om förslaget om en mansfri festival. 

Humorgruppen JacquesThomasOscar har följt debatten och bestämde sig för att visa det motsatta.

I en ny video lanserar de den kvinnofria festivalen "Manburst". 

Expressen publicerade under förra veckan en artikelserie om debatten kring att anordna en mansfri festival. Idén om en festival utan män kom tidigare i somras från radioprofilen Emma Knyckare och har sedan dess fått stor uppmärksamhet i media. 

Humorgruppen JacquesThomasOscar bestämde sig för att testa att vända på kakan och publicerade i går ett klipp där de i stället låtsas lansera Sveriges första kvinnofria festival. 

 

I videon beskrivs den påhittade festivalen "Manburst" som en plats där "män får vara män, och hen kan gå hem". Vidare berättar speakerrösten att det inte kommer att finnas någon vegansk mat, bara fläskkött från Danmark. Deltagarna kommer att kunna träffa "The Mauler" och slåss med varandra i "fighting–området". 

– Vi har ju följt Knyckares planer om den mansfria festivalen och vi började fantisera om hur det skulle vara om det var omvänt, en festival där män inte behöver tänka på att bete sig. Vi ville visa det absurda i det, säger Oscar Bäckström, 23.

Mest positiva reaktioner

Förutom Oscar så består gruppen av Jacques Karlberg, 23, och Thomas Krangnes, 22. 

JacquesThomasOscar.Foto: Privat

Festivalen är självklart ett stort skämt från gruppen som har gjort sig kända genom humorvideos om samtiden. De har nu över 32 000 följare på Instagram. 

De flesta av gruppens följare verkar roade över den ironiska videon. 

– Vi har fått väldigt bra reaktioner. Men när vi gör sånt här så kommer det alltid några arga kommentarer från folk som tycker att vi trampar dem på tårna. En del kallar oss hycklare och säger att vi "slänger män under bussen", säger Oscar. 

 

En av de som kommenterat videon är Emma Knyckare: 

Foto: Instagram

 

Oscar säger att personligen har han inte fattat vad problemet med en mansfri festival skulle vara: 

– Om det finns en festival där tjejer kan känna sig trygga, varför skulle det inte kunna få göra det? 

 

Se hela videon här: 

https://www.instagram.com/p/BXkLDpSDuO7/?taken-by=jacquesthomasoscar
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag