Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Humorgruppen lanserar festival – där inga kvinnor är välkomna

Foto: Privat / Instagram
Foto: Privat

Under sommaren har vi kunnat läsa om förslaget om en mansfri festival. 

Humorgruppen JacquesThomasOscar har följt debatten och bestämde sig för att visa det motsatta.

I en ny video lanserar de den kvinnofria festivalen "Manburst". 

Expressen publicerade under förra veckan en artikelserie om debatten kring att anordna en mansfri festival. Idén om en festival utan män kom tidigare i somras från radioprofilen Emma Knyckare och har sedan dess fått stor uppmärksamhet i media. 

Humorgruppen JacquesThomasOscar bestämde sig för att testa att vända på kakan och publicerade i går ett klipp där de i stället låtsas lansera Sveriges första kvinnofria festival. 


I videon beskrivs den påhittade festivalen "Manburst" som en plats där "män får vara män, och hen kan gå hem". Vidare berättar speakerrösten att det inte kommer att finnas någon vegansk mat, bara fläskkött från Danmark. Deltagarna kommer att kunna träffa "The Mauler" och slåss med varandra i "fighting–området". 

– Vi har ju följt Knyckares planer om den mansfria festivalen och vi började fantisera om hur det skulle vara om det var omvänt, en festival där män inte behöver tänka på att bete sig. Vi ville visa det absurda i det, säger Oscar Bäckström, 23.

Mest positiva reaktioner

Förutom Oscar så består gruppen av Jacques Karlberg, 23, och Thomas Krangnes, 22. 

JacquesThomasOscar.
Foto: Privat

Festivalen är självklart ett stort skämt från gruppen som har gjort sig kända genom humorvideos om samtiden. De har nu över 32 000 följare på Instagram. 

De flesta av gruppens följare verkar roade över den ironiska videon. 

– Vi har fått väldigt bra reaktioner. Men när vi gör sånt här så kommer det alltid några arga kommentarer från folk som tycker att vi trampar dem på tårna. En del kallar oss hycklare och säger att vi "slänger män under bussen", säger Oscar. 


En av de som kommenterat videon är Emma Knyckare: 

Foto: Instagram

Oscar säger att personligen har han inte fattat vad problemet med en mansfri festival skulle vara: 

– Om det finns en festival där tjejer kan känna sig trygga, varför skulle det inte kunna få göra det? 


Se hela videon här: 

https://www.instagram.com/p/BXkLDpSDuO7/?taken-by=jacquesthomasoscar