Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon mobbades för att hennes bror är gay – här är storebrorsans hälsning till mobbaren

description: vänliga hälsningar, pearl åkesson reporter ? sociala medier-gruppen, expressen m: [ mailto:andreas.haggstrom@expressen.se ] pearl.akesson@expressen.se t: +46 (0) 73 633 79 30 title: thu, 17 sep 2015 10:51:21 +0200 email: pearl =?utf-8?b?w4vrzxnzb24gkev4cck=?= pearl.akesson@expressen.se sender: "pictures" pictures@expressen.se

Efter att hans lillsyster blivit mobbad för att han var gay blev Joseph Flinders både arg och besviken. Det fick honom att skriva en Facebook-uppdatering som nu delats av hundratals där han ger mobbaren svar på tal.

Josephs Facebook-inlägg där han satte dit lillasysterns mobbare, en 11-årig pojke som uttryckt sig homofobiskt, uppmärksammandes stort. I det kallade han mobbaren för "vidrig padda" och att han var glad att mobbaren var en "utdöende typ av människa".

Bland kommentarerna har folk både hyllat och friat till Joseph. Bland alla stolta och peppande kommentarer återfinns hans mamma, Debra Brown:

– Man tycker nästan (men bara nästan) synd om barn som precis som den "motbjudande paddan" som du nämner. De var ju inte födda med homofobi utan har troligtvis växt upp med det hemma. Jag är så stolt över dig för att du är min son men också som en riktig härlig, hårt arbetande, intelligent och riktigt rolig kille. Jag är lika stolt över min lilla Lola som är den sötaste och tuffaste tjejen jag känner.

För Buzzfeed berättar Joseph om hur han märkte att något inte stod rätt till med Lola när hennes ögon började tåras. När han undrade vad som hade hänt ville hon först inte berätta då hon visste att Joseph skulle ta åt sig men till slut tog hon bladet från munnen.

– Hon berättade att hon pratade med en i sin klass om hur bra hon kom överens med mig och den andra tjejen sa "Åh, jag har också en storebror. Han är gay" och då sa Lola "Det är min storebror också!" Det hörde en pojke i deras klass och sa till både Lola och hennes kompis hur äckligt det var.

– Hon skakade av sig det han hade sagt och sa "Du har inte med det att göra, låt mig vara", men kort därefter sa hon att hon hade börjat gråta i klassrummet och bett om att få gå ifrån.

Joseph svarade henne med att hon, i den här situationen helt enkelt får vara den större personen.

– Ibland får du helt enkelt välja dina bråk, för oavsett hur hårt du än försöker så kan du inte tvinga någon att tänka större om de är så inskränkta. Så länge du vet vad du tror på och du vet vad som är sant så är det värt att vara den större personen, om du kan.

Här nedan kan du läsa hans status i sin helhet.

 1. Josephs statusuppdatering på Facebook

  Foto: Joseph Flinders/Facebook
  "Ett öppet brev till den motbjudande lilla paddan som gav min lillasyster ett helvete för att hon har en homosexuell bror. Jag ville bara ge dig ett exempel på hur en bra uppfostran ser ut. Det här är en bild som jag tog på oss under prideparaden som hon frågade om hon fick följa med mig på. Jag tycker att det är riktigt coolt av en 11-åring, eller hur?

  Jag har aldrig känt ett så accepterande, medmänskligt och ett så kärleksfullt barn och jag vill inte att din hatfulla existens ska få henne att känna sig mindre värd.

  Jag brukar inte konfrontera personer men vore jag du skulle jag vara tyst. Som tur är så är du en utdöende typ av människa och jag tror att det här är den sista generationen som måste stå upp mot trångsynta idioter.

  Jag tycker att hon är fantastisk och hon är mer stolt än någonsin över att berätta att hennes bror är gay. Så njut av att sprida hat till ingen som bryr sig ett jävla dugg."
 2. Joseph och hans lillasyster Lola

  Foto: Joseph Flinders/Facebook
 3. Kvinnan överraskar sin man på födelsedagen med en liten gåva – värd en hel förmögenhet

  Det är hennes mans födelsedag och hon berättar att hon har en överraskning till honom. Hon ber honom att hålla för ögonen samtidigt som hon går fram och lägger presenten i hans händer.

  Se filmen här.