Savanna Lafontaine–Greywind var försvunnen i över en vecka innan hennes döda kropp hittades. Foto: FacebookSavanna Lafontaine–Greywind var försvunnen i över en vecka innan hennes döda kropp hittades. Foto: Facebook
Savanna Lafontaine–Greywind var försvunnen i över en vecka innan hennes döda kropp hittades.  Foto: Facebook
Foto: FacebookFoto: Facebook
 Foto: Facebook

Höggravida mamman hittades död – barnet låg inte kvar i hennes mage

Publicerad

En blivande mamma, gravid i åttonde månaden, försvann tidigare i augusti.

I söndags hittades hennes döda kropp i en plastsäck – och bebisen låg inte kvar i hennes livmoder. 

Savanna Lafontaine-Greywind, 22, från USA, anmäldes försvunnen den 19 augusti. Hon var gravid i åttonde månaden vid försvinnandet, skriver Washington Post

Den blivande mammans försvinnande engagerade hundratals människor och i söndags kväll hittades hennes kropp vid en flod av några kajakpaddlare.

Hennes kropp låg i en plastsäck som hade fastnat vid en stock i floden. Och barnet låg inte kvar i kvinnans livmoder. 

Foto: Facebook

Gick till grannarna

Innan Savanna försvann så hade hon sagt till sin familj att hon skulle gå till grannlägenheten och hjälpa en kvinna med en sak. I lägenheten bodde också Brooke Lynn Crews, 38, och William Henry Hoehn, 32.

Några timmar senare så började Savannas mamma att ana oråd när dottern inte hade synts till. När mamman  gick till grannarna för att leta efter sin dotter så sa grannkvinnan att Savanna hade gått därifrån. 

Men den blivande mamman var alltså försvunnen i över en vecka innan hon återfanns. 

Foto: Facebook

Barnet hittades

I torsdags hittades ett nyfött barn i grannlägenheten och nu tror polisen att det är Savannas barn. Det kvarstår dock frågor om hur barnet har avlägsnats från hennes kropp. 

Först fyra dagar senare, i söndags, hittades sedan Savannas kropp. 

Crews och Hoehn, som var två av de som bodde i lägenheten där bebisen hittades, har gripits misstänkta för inblandning i Savannas död. 

Brooke Lynn Crews och William Henry Hoehn.Foto: Mugshot

Det är ännu oklart exakt vad Crews och Hoehn är anklagade för men utredarna tror att de var de sista som såg Savanna i livet. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag