Här porrsurfar han i direktsändning – inför 3,8 miljoner tittare

Publicerad

BBC-ankaret Sophie Raworth var lyckligt ovetande om det nyhetstittarna fick skåda på en skärm bakom henne.

Porr. 

Någon kollade på porr under livesändningen.

– Den anställda som gjorde detta hänger väldigt löst just nu, säger en källa på BBC till The Sun. 

På en skärm bakom nyhetsankaret Sophie Raworth sker det något som distraherar tittarna från kvällens nyhetssändning.

Framför skärmen ser man en manlig BBC-arbetare som har lutat sig bakåt i stolen, med hörlurarna som sitter säkert på hans huvud.

Han verkar helt ovetande över att 3,8 miljoner tittare också ser vad han ser. 

Det börjar med att en kvinna i en svart tröja står framför en avklädd man. Det ser nästan ut som en actionfilm.

Plötsligt river kvinnan av tröjan och hon står helt naken.

– Det här har verkligen skakat om BBC, ska en källa ha sagt till The Sun och de verkar leta efter mannen som ska ha orsakat detta.

Reagerade på Twitter

"Såg jag nyss bröst på tv:n?" kommenterade en tittare på Twitter.

"Varför visar ni en porrfilm i bakgrunden på kvällsnyheterna?", kommenterade en annan.

Det här kommer visserligen få konsekvenser för personen som var lite för avslappnad på jobbet.

– Den anställda som gjorde detta hänger väldigt löst just nu, sånt där kommer man inte undan med längre, säger en källa till The Sun. 

Andrew Allison, en representant från The Freedom Association, vill slopa tv-licensen.

– Jag är förvånad över att BBC inte har skaffat ett anti-porrfilter, så det inte är möjligt att göra så här. Men jag gissar att de kommer fixa det nu.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag