I videon kan man se hur fallskärmen inte fungerar. Foto: Jukin MediaI videon kan man se hur fallskärmen inte fungerar. Foto: Jukin Media
I videon kan man se hur fallskärmen inte fungerar.  Foto: Jukin Media
Här ger mannen ett peace-tecken till sin kamrat. Foto: Jukin MediaHär ger mannen ett peace-tecken till sin kamrat. Foto: Jukin Media
Här ger mannen ett peace-tecken till sin kamrat. Foto: Jukin Media

Här inser mannen att fallskärmen inte fälls ut – störtar mot marken

Publicerad

Fallskärmshoppet i Kalifornien, USA, fick en obehaglig vändning.

Mannen skulle veckla ut sin fallskärm, men insåg då att den inte fungerade.

Han bestämde sig för att vidta drastiska åtgärder – och allt fångades på film.

Mannen, vars identitet inte är känd, hoppade fallskärm i amerikanska Perris, Kalifornien. Han närmade sig marken och försökte följaktligen utlösa sin fallskärm.

Sekunderna senare insåg han dock att den inte fungerade, skriver Daily Mail.

Fallskärmen fungerade inte – och mannen störtade mot marken.Foto: Jukin Media

Filmade hoppet

Mannen filmar sitt hopp, och i videon kan man se hur fallskärmen inte fungerar. Han försöker desperat lösa situationen, men är till slut tvungen att koppla bort den och i stället lösa ut sin reservfallskärm.

Mannen landade snart och klarade sig mirakulöst nog utan skador.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag