Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här attackeras Sylvester, 2, av en brunstig hjort – skräckupplevelsen fångas på film

Foto: Tv Syd
Foto: Tv Syd

Vad som skulle bli en mysig familjeutflykt till djurparken tog en chockerande vändning.

En brunstig hanhjort gick plötsligt till attack och stångade tvåårige Sylvester, skriver danska TV Syd.

Nu har hjorten skjutits.

Skräckupplevelsen inträffade under söndagen när familjen Klint besökte djurparken i Esbjerg, Danmark, tillsammans med sönerna Sylvester, 2, och sex månader gamla Leander.

När de tittade på parkens bestånd av sika-hjortar gick plötsligt en hane till attack mot Sylvester, rapporterar danska TV Syd.

Gick till angrepp på tvååringen

Familjen skulle ge hjortarna lite mat då hjorten började med att stånga familjens väninna som var med på utflykten för att sedan gå till angrepp på tvååringen berättar Heidi Klint, Sylvesters mamma.

– Han fick blåmärken och ett skrapsår, men det hade kunnat gå mycket värre i fall hornen hade träffat honom i ögonen, säger hon till TV Syd.

Foto: Tv Syd

Foto: Tv Syd

Kommunen sköt djuret

Även om Sylvester klarade sig utan några fysiska skador så har händelsen påverkat honom:

– Han har haft mardrömmar den senaste veckan varje natt. Han har haft det skit, men det börjar bli lite bättre, säger Heidi till Tv Syd. 

Familjen fångade hjortens attack på film och efter händelsen skickade Heidi klippet till kommunen – som reagerade direkt. 

– Vi kan inte ha kvar hjorten, som har ett så olämpligt beteende, så den har skjutits, säger Mads Astrup, chef på väg- och parkförvaltningen i Esbjerg kommun till Tv Syd.

Heidi: "Skyll inte på djuret"

På Facebook skriver Heidi att hon inte uppmärksammade kommunen för att få djuret dödat. 

– Faktum är att jag inte tror att du kan skylla djuret för att vara som vilda djur är.

Hon skriver att hon kontaktade kommunen för att be dem sätta upp bättre skyltar. 

Nu har familjen besökt skogen igen för att sluta fred med hjortarna och Sylvester var på gott humör i säkerhet i en bärsele på sin pappas rygg – nu tar familjen inga risker skriver Heidi.

– Nästa gång han ska hälsa på något djur får det bli kaniner eller något annat mjukt.