Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här attackerar nyhetsankaret "rasistiska nollor" – kräver stopp på hatet mot flyktingar

Tyska journalisten Anja Reschke fick nog av människors hat mot invandrare. I en nyhetssändning går hon hårt mot den växande rasismen, skriver Huffington Post.

– Om du hittills har varit en liten rasistisk nolla mår du så klart bättre nu, säger hon.

Anja Reschke går hårt mot rasistiska utspel på nätet. Hon menar att fler och fler uttrycker hat mot invandrare i sitt eget namn snarare än anonymt och att normaliseringen av rasism har lett till en "ökning i högerextremistiska handlingar".

– Tydligen är det inte längre pinsamt, snarare motsatsen. Fraser som "smutsiga skadedjur borde drunkna i havet" får glada reaktioner och många likes, säger hon i sändningen. Hon fortsätter:

– Om du hittills har varit en liten rasistisk nolla mår du så klart bättre nu.

I sändningen uppmanar nyhetsankaret medborgarna att ta upp kampen mot rasism – och hon gör det bra:

– Om du inte håller med om att alla flyktingar är snyltare som öppet borde jagas ner, eldas upp eller bli ihjälgasade borde du se till att du hörs. Kämpa mot det, öppna din mun, behåll din attityd, få folk att skämmas offentligt.

 1. Foto: FAKSIMIL/Youtube
  På Facebook har klippet med Reschkes uppläxning delats över 83 000 gånger och har över nio miljoner visningar. En överväldigande majoritet hyllar hennes tal, skriver Independent.

  Journalisten anser att politikerna i landet inte reagerar tillräckligt när invandrare utsätts för rasistiska påhopp och hatbrott.

  – Det finns hur många som helst som gör fantastiska saker för flyktingar, som inte är rasister, och jag tycker att deras röster borde dominera i stället för en bunt lågbegåvade människor som sprider hat, säger hon.

  Enligt The Guardian har situationen för flyktingar blivit alltmer spänd i Tyskland. En femtedel av landets befolkning har invandrarbakgrund och i år uppskattas 450 000 nya flyktingar anlända.
 2. Här kan du se inslaget:

  Klicka på symbolen "Undertexter" i det nedre högra hörnet för att aktivera engelska undertexter.
 3. Anja Reschke hyllas i sociala medier. "Den här kvinnan är en hjälte", skriver en användare:

 4. "Bravo Anja Reschke för att du utmanar retoriken som används när man pratar om flyktingar i desperat behov av hjälp"

 5. "Väl talat Anja Reschke, du har modet att säga det politikerna inte vågar"

 6. Mannen skulle hoppa från bron – då säger tonåringen tre ord som räddar hans liv

  Klicka här för att läsa artikeln.