Hantverkarens kusliga fynd på vinden – i den livstidsdömde mördarens hus

Publicerad

En vanlig dag på jobbet, trodde hantverkaren.

Inte alls en vanlig dag på jobbet, visade det sig.

En hantverkare var i full färd med att renovera ett hus i Florida när han gjorde en lika delar fascinerande som obehaglig upptäckt.

Mannen, vars namn inte framkommer, hittade nämligen ett hemligt rum på vinden.

Dörren in till rummet...

Hantverkaren noterade att en del av väggen särskiljde sig från övriga väggytan, varpå han tryckte – och en dörr öppnades.

– När det hemliga rummets dörr var stängd märkte man knappt att den fanns där, säger han, skriver brittiska Independent

Och det rörde sig inte bara om ett litet utrymme på vinden, utan ett fullt utrustat rum.

Rummet hade heltäckningsmatta, ordentliga träväggar av hög kvalitet, luftventilation, eluttag samt en slags toalettanordning dold bakom följande skylt:

En toalett...

"Herregud, det är en jävla toalett, så att man kan kissa. Det där är galet. Jag har aldrig sett något liknande i hela mitt liv", kan man höra hantverkaren säga i en egeninspelad video i samband med upptäckten.

Att någon bott i rummet blev tydligt, då det låg tomma pizzakartonger på golvet.

Tillhört dömd mördare

Enligt hantverkaren var det en kuslig upptäckt.

– Det låg en bister och hård känsla över hela stället, säger hantverkaren, enligt Independent. 

Hantverkaren dokumenterade som sagt sin upptäckt, och videon fick snabbt stor spridning på nätet.

Efteråt har hantverkaren blivit informerad om att huset tidigare ägts av en kvinna vid namn Dorice "Dee Dee" Moore – tillika en livstidsdömd mördare efter mordet på Abraham Shakespeare efter att denne vunnit motsvarande 306 miljoner kronor på lotto.

Kanske ett gömställe 

Moore sköt Shakespeare i bröstet och begravde honom i trädgården på baksidan.

Vilket gjorde att hon döptes till "Lottomördaren" i amerikansk press.

Enligt hantverkaren ska det även ha hängt registreringsplåtar på väggen i det hemliga rummet. Registreringsplåtar som ska ha tillhört just "Lottomördaren". Uppgifter som däremot inte har bekräftats än.

– Jag vet inte vad rummet användes för men om jag får gissa skulle jag gissa att det var för att gömma sig för polisen, säger hantverkaren, skriver Independent. 

Kolla in hantverkarens egen videofilm – och den märkliga, hemmabyggda toaletten i rummet – i tv-spelaren ovan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag