Michelle Inman väntade barn i elfte veckan. Foto: Facebook/James InmanMichelle Inman väntade barn i elfte veckan. Foto: Facebook/James Inman
Michelle Inman väntade barn i elfte veckan. Foto: Facebook/James Inman
Trots det tragiska dödsfallet hyllar maken läkarnas insatser. Foto: Facebook/James InmanTrots det tragiska dödsfallet hyllar maken läkarnas insatser. Foto: Facebook/James Inman
Trots det tragiska dödsfallet hyllar maken läkarnas insatser. Foto: Facebook/James Inman

Gravida Michelle fick huvudvärk – dog några timmar senare

Publicerad

Michelle Inman, 29, klagade på huvudvärk. Hon var gravid i elfte veckan och togs till sjukhus.

26 timmar senare valde läkarna att avbryta den livsuppehållande behandlingen.

Michelle, 29, och James Inman, 27, gifte sig i juni 2014 och skulle snart fira sin tredje bröllopsdag, skriver Daily Mirror. Michelle var gravid i elfte veckan när hon plötsligt drabbades av en smärtsam huvudvärk.

– Man hör om sådana här saker på nyheterna, men man tror aldrig att det ska drabba en själv, säger maken James till Manchester Evening News.

Han fortsätter:

– Vi hade ingen aning om att något var fel.

Klagade på huvudvärk

Tidigt förra måndagen klagade Michelle på svår huvudvärk. Hon togs till sjukhus där det visade sig att hon hade en hjärntumör, skriver Manchester Evening News.

Läkarna inledde operation men var tvungna att avbryta den livsuppehållande behandlingen redan 26 timmar efter att Michelle drabbats av huvudvärken.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1223491791110759&set=pb.100003498480753.-2207520000.1497856436.&type=3&theater

"Hon var så lycklig"

James Inman berättar om känslorna efter att hustrun har avlidit:

– Jag är helt förkrossad, men jag tröstar mig med det faktum att hon var så lycklig. Vi hade just flyttat till ett vackert, nytt hem på landet, något som hon älskade.

Han fortsätter:

– Våra verksamheter gick bra tack vare hennes otroliga engagemang och graviditeten gick bra. Vi skulle också få en liten valp inom de kommande veckorna. Det är så svårt att bearbeta det här just nu.

"Man vet aldrig vad som väntar runt hörnet"

James och Michelle Inman träffade varandra när de studerade på universitetet. På senare år har de även drivit företag tillsammans och nu vill James varna andra för att döden kan komma plötsligt:

– Jag har uppmanat hennes familj, vänner och kolleger att gå hem och umgås med sina familjer. Jag har sagt att de ska berätta att de älskar varandra och att de bör ha de här svåra konversationerna om begravningar – man vet aldrig vad som väntar runt hörnet.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=698576320268978&set=pb.100003498480753.-2207520000.1497856436.&type=3&theater

Vill att andra ska donera

Nu hyllar James läkarnas insatser och har bestämt sig för att samla in så mycket pengar som möjligt för att förhindra att andra familjer ska behöva gå igenom samma sak. Han berättar om dagarna efter det tragiska dödsfallet:

– Responsen jag har fått är överväldigande. Människor har varit så generösa, vilket visar på hur populär hon var, säger han.

Familjen uppmanar nu människor att donera pengar till en fond som finansierar forskning om hjärntumörer. Man vill även att gästerna på begravningen ska bära ljusa och klara färger.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag