Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Glasbron spricker på 1,100 meters höjd, tror alla – nu avslöjas sanningen bakom klippet

Turistmyndigheten uppges ha bett om ursäkt efter sin "roliga idé".

Är det här en bra eller dålig idé?

Det är det många som frågar sig.

"En dålig pr-idé", konstaterar till exempel sajten Mashable.

Det man syftar på är en glasbro i Taihangbergen i norra Kina – cirka 1 100 meter upp i luften. Turistmyndigheter i området har nämligen låtit installera vad som enklast kan beskrivas som en väldigt påträngande synvilla – för att göra turiststråket runt berget en aning mer spännande att besöka, typ.

Så här ser glasbron ut:

Foto: EAST TAIHANG DISTRICT

På en del av bron har man sedan, enligt turistmyndigheten, placerat krackelerat glas under själva glasskivan på bron. Och när någon sedan går på bron ser det ut som att glaset spricker, samtidigt som ljudet av krackelerande glas är påtagligt – vilket gör att turisten helt enkelt tror att det är farväl och good bye och att ett fall mot en säker död är på gång.

Foto: EAST TAIHANG DISTRICT

Även om det först ser ut som att sprickorna i glaset skulle kunna vara digitala och har placerats under bron med en slags panel på något vis.

Inga åtgärder

En turistguide råkade nyligen ut för blåsningen, och i ett videklipp från bron (som du kan se i tv-spelaren ovan) kan man se hur mannen faller ner på sina knän av rädsla när han märker att bron är på gång att krackelera. 

Elakt?

Lite.

Roligt?

Lite.

"Vi ber om ursäkt om människor blev rädda", skriver turistmyndigheten i ett uttalande, uppger Mashable

Man kommer däremot inte att ta bort installationen, utan hoppas att framtida gäster ska vilja komma dit och uppleva känslan av att dö om fem sekunder (för det är ju exakt vad det är). 

"Kan vara livsfarligt"

Vissa har emellertid påpekat att videon kan vara arrangerad.

Framför allt då man kan se ytterligare en man gå på bron, men i motsatt riktning, utan att kasta ens ett öga på att bron krackelerar under honom.

Och tycks inte guiden le lite mot slutet av videon?

Men, PR-stunt eller inte, personer på sociala medier i Kina är allt annat än roade. Flera har påpekat att även om man simulerar en olycka kan det i värsta fall trigga en hjärtattack eller liknande hos personen som går på bron.

Kolla in det väldigt omtalade klippet i tv-spelaren ovan!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!