Föräldrar misstänka för barnmisshandel – nyfödda bebisen hittades blodig efter att ha fått 100 råttbett

Publicerad

Bebisen var två veckor gammal.

Erika Shyrock, 19, och pojkvännen, Charles Elliott, 19, från Storbritannien, greps misstänkta för barnmisshandel på sin två veckor gamla bebis, skriver brittiska Metro.

Bebisen hittades blodig i barnsängen efter att ha fått mer än hundra råttbett och skador, som läkaren menar ska ha pågått under flera timmar.

  • Mamman hävdar att hon la bebisen för att sova klockan 05.30 på morgonen och att hon vaknade av skrik två timmar senare.

    Hon erkände att hon hittade bebisen helt täckt med blod.
  • Charles berättade för polisen att han såg blodiga spår av råttan i bebisens säng.

    När bebisen undersöktes på sjukhuset så hade hon skador i pannan som krävde rekonstruktiv kirurgi, men också skador på armar, fingrar, händer och i ansiktet.
  • Paret medger att de visste om att bostaden hade problem med råttor men gjorde inte något för att åtgärda det. De har varit tillsammans sedan 2015.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag