Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Filips skylt är perfekt för dig som hatar att stå i kö

Du vet hur det är. Det är fredag, klockan är nästan 18, och du har ännu inte hunnit inhandla drycken till kvällens festligheter. 

Stressen börjar infinna sig. Det är då du behöver Filips skylt. 

"Battleplan Systembolaget". Så kallar Filip Hjelmér sin bild som på ett perfekt sätt visar hur man hittar den absolut kortaste kön.

Filip laddade upp sin battleplan på forumet Reddit där den har uppskattats mycket.

 1. På de flesta bolagen är ölen placerad längst in. Ska du ha öl behöver du alltså gå hela vägen in för att plocka dina enheter. 

  Därefter kommer du befinna dig närmast den längsta kön. För ju längre in i butiken du kommer, mot kassorna sex, sju eller åtta, desto mer folk är det.

  Förmodligen beror det på att många kunder som handlar oftast kommer in en lång bit i butiken, och sedan väljer kassan som är närmast när de handlat färdigt.

  Dessutom tar öl, då de flesta köper flera enheter, längre tid i kassan än till exempel en vinare som bara behöver blippas in en gång.

  Därför bör du nio gånger av tio välja kassa ett eller två, alltså de som är närmast utgången, och längst bort från ölen. 

  Men, som Filip själv skriver, kan lokala avvikelser förekomma. Lycka till i djungeln!