Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De tog sig in i hennes lägenhet för att fånga Pokémons - nu vill Lise-Marie varna andra

Under ett dygn hade Lise-Marie Nielsen tre oinbjudna gäster i sin lägenhet. Det visade sig nämligen att hon hade Pokémons inne hos sig. 

– Jag kommer ut från toaletten och då har en man gått in genom min dörr. Han sa att jag hade en Pokémon härinne och att han behövde den, säger hon till danska TV2.

Lise-Marie Nielsen bor i staden Slagelse i Danmark. Hon spelar Pokémon Go själv, men nu har hon tröttnat på att okända människor försöker ta sig in i hennes lägenhet för att fånga de små figurerna.

 1. – Jag har aldrig låst dörren, för att vänner och familj ska kunna komma och gå som de vill. Men nu kommer jag alltid göra det hädanefter, säger hon.
  Lise-Marie säger att hon nu tipsar de som spelar om att de inte behöver gå in i själva lägenheten. Det räcker att ställa sig nära väggen i korridoren för att fånga Pokémons. 
 2. – Jag känner mig otrygg. Det känns läskigt att de gör vad som helst för att fånga Pokémons och till och med går in i folks lägenheter. De måste respektera folks integritet, säger hon.
  Förra veckan gick Danmarks Tekniska Universitet ut med uppmaningen till sina studenter att inte bryta sig in på en byggarbetsplats strax bredvid skolan där det finns ett Pokémongym. Detta eftersom man riskerar att skada sig om man inte ser upp.

 3. Lise-Marie berättar inte om hon har polisanmält personerna som gick in i hennes lägenhet. Men så här står det i svensk lag om att gå in olovandes hos främmande människor:
  Den som olovligen intränger eller kvarstannar där annan har sin bostad, vare sig det är rum, hus, gård eller fartyg, dömes för hemfridsbrott till böter. Är brottet grovt, dömes till fängelse i högst två år.


  Grovt är om det är planerat. Det vill säga, om du hittar en pokémon hemma hos någon och du går in utan att fråga kan du dömas till fängelse.