Dagisfröknar lekte med sexleksaker framför barnen – när chefen fick se filmen ringde hon polisen

Publicerad

I videofilmen kan man se hur förskollärare leker med en sexleksak framför barnen.

De skrattar högt – och ger även sexleksaken till en liten pojke.

Nu har de fått sparken.

Förskollärare vid en förskola i delstaten Arizona, i USA, har fått sparken.

Och ingen är det minsta förvånad.

Anledningen är att fröknarna lekte med minst en sexleksak – mitt framför barnen på avdelningen.

Det började med en video, som först publicerades i videoappen Snapchat, och med tiden fick föräldrar reda på vad som hade hänt.

I videon från tv-kanalen NBC12:s nyhetsinslag kan man se hur två kvinnliga förskollärare skrattar och leker med en dildoliknande sexleksak framför barnen.

En skärmdumpar från tv-kanalen NBC12:s nyhetsinslag.Foto: NBC12 NEWS

En bit in i videon kan man se hur den ena kvinnan ger sexleksaken till en liten pojke.

Foto: NBC12 NEWS

Kvinnorna simulerar även specifika sexakter, däribland oralsex.

I en annan sekvens tycks en av kvinnorna ha väldigt lite kläder på underkroppen.

Foto: NBC12 NEWS

Polisen kopplades in

Nu har alltså förskollärarna fått sparken.

"Vi kontaktade omedelbart polisen och myndigheterna om det inträffade. De aktuella lärarna avskedades med omedelbar verkan", skriver förskolan i ett uttalande till tv-kanalen NBC12.

Tidningen New York Daily News skriver att föräldrarna var medvetna om själva incidenten, men att skolan aldrig nämnt att det även cirkulerat en icke barntillåten video också.

"Borde fängslas"

Föräldrarna är upprörda.

– Det där hade kunnat vara mitt barn, och om det hade varit det hade jag nog haft handfängsel på mig nu, säger en förälder och menar att det borde vara straffbart att göra som förskollärarna gjorde.

– De borde definitivt åtalas och fängslas. Det är så sorgligt att den där pojken är i videon, för nu finns den över hela internet, säger föräldern vidare, skriver New York Daily News.

Kolla in den omtalade videon i tv-spelaren nedan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag