Bruden med handfängsel. Och iklädd sin klänning. Foto: Twitter.com/IAmByksBruden med handfängsel. Och iklädd sin klänning. Foto: Twitter.com/IAmByks
Bruden med handfängsel. Och iklädd sin klänning. Foto: Twitter.com/IAmByks
Bråket följdes inifrån baren. Foto: Twitter.com/IAmByksBråket följdes inifrån baren. Foto: Twitter.com/IAmByks
Bråket följdes inifrån baren. Foto: Twitter.com/IAmByks
Här förs bruden bort av polis. Foto: Twitter.com/IAmByksHär förs bruden bort av polis. Foto: Twitter.com/IAmByks
Här förs bruden bort av polis. Foto: Twitter.com/IAmByks
Brudgummen uppges ha krossat ett fönster på baren. Foto: Twitter.com/IAmByksBrudgummen uppges ha krossat ett fönster på baren. Foto: Twitter.com/IAmByks
Brudgummen uppges ha krossat ett fönster på baren. Foto: Twitter.com/IAmByks
Även bröllopets bestman greps. Foto: Twitter.com/IAmByksÄven bröllopets bestman greps. Foto: Twitter.com/IAmByks
Även bröllopets bestman greps. Foto: Twitter.com/IAmByks

Bröllopsnatten spårade ur: Brudparet greps av polis

Publicerad

Kärlek börjar alltid med bråk.

Eller nåt.

Bröllopskvällen blev inte RIKTIGT som planerat för ett par i Edmonton, Kanada – och nu har ”kärlekskvällen”, som var tänkt att bli ett minne för livet, blivit en nyhet världen över.

Men antagligen ett minne för livet, också.

Och det är inte så konstigt.

Det slutade nämligen med att såväl bruden som brudgummen, iklädda bröllopsklänning respektive frack, greps av POLIS, rapporterar ABC News.

Bröllopsparet hamnade helt enkelt i bråk på en bar inför förundrade, förvånade men förmodligen också underhållna gäster.

Ett vittne säger till CTV Edmonton att bruden – alltjämt klädd i sin bröllopsklänning – aktivt deltog i tumultet. 

– Bruden svingade friskt, och fajten fortsatte ute på trottoaren, säger vittnet och fortsätter:

– Dörrarna bara exploderade och det vällde ut folk från baren.

Det har spridits flera bilder och videos från slagsmålet i sociala medier.

– Medan vi står och tittar på ser man en kvinna i bröllopsklänning mitt i allting, säger ett annat vittne till CTV Edmonton.

– Det var helt sjukt och fullständigt absurt, säger ytterligare ett vittne.

"Hade jag inte varit där hade jag aldrig trott på det", skriver en man på Twitter intill en bild på när bruden grips av polis.

https://twitter.com/IAmByks/status/899443919741624320

"Det här är den bästa bilden jag någonsin kommer att ta", skriver mannen vidare.

https://twitter.com/IAmByks/status/899132289858158593

Dörrvaktens vittnesmål

Hur bråket uppstod framkommer inte av polisens uppgifter.

Men i en kommentar på Facebook vittnar en av dörrvakterna om vad som hände.

”Ok, så delar av en bröllopsfest kom till baren och efter 20 minuter blev jag ombedd att be sällskapet att gå. Enkelt, tänkte jag. Jag pratade med bruden och sa åt henne att de måste gå därifrån. Hon tog det bra, samlade ihop gruppen och de skulle precis gå”, skriver dörrvakten.

Men på vägen ut ger sig brudgummen på en bartender, varpå tumult uppstår.

”Brudgummen slår sedan sönder ett fönster och Kevin (en annan dörrvakt) går ut för att gripa honom. Då hoppar bruden och parets best man in, varpå han grips, och då försöker bruden få loss honom och sedan grips även hon”, skriver dörrvakten vidare på Facebook. 

Rättegång väntar

Efter gripandet fördes bröllopsparet till polisstationen. De släpptes senare under kvällen men kommer att kallas till rättegång i september. 

Enligt polisen skadades ingen allvarligt i bråket.

Vad är det man säger? Kärlek börjar alltid med bråk. Eller fortsätter.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag