Mannen döms till fängelse efter att ha hoppat på kultingar. Foto: Youtube/CONtexto GanaderoMannen döms till fängelse efter att ha hoppat på kultingar. Foto: Youtube/CONtexto Ganadero
Mannen döms till fängelse efter att ha hoppat på kultingar.  Foto: Youtube/CONtexto Ganadero
Hans kompis filmade händelsen som kostade 79 kultingar livet, enligt Daily Mirror. Foto: Youtube/CONtexto GanaderoHans kompis filmade händelsen som kostade 79 kultingar livet, enligt Daily Mirror. Foto: Youtube/CONtexto Ganadero
Hans kompis filmade händelsen som kostade 79 kultingar livet, enligt Daily Mirror.  Foto: Youtube/CONtexto Ganadero
Händelsen utspelade sig i Spanien. Foto: Youtube/CONtexto Ganadero/ShutterstockHändelsen utspelade sig i Spanien. Foto: Youtube/CONtexto Ganadero/Shutterstock
Händelsen utspelade sig i Spanien.  Foto: Youtube/CONtexto Ganadero/Shutterstock

Bonden gjorde magplask och dödade 79 kultingar – nu döms han till fängelse

Publicerad

Mannen gjorde ett magplask och hoppade på kultingarna.

Hans kompis filmade det brutala överfallet som kostade 79 grisungar livet.

Nu döms bonden till fängelse, skriver Daily Mirror.

En bonde i Huercal-Overa i spanska Almeria har dömts till fängelse efter att ha skapat ramaskri runtom i landet.

På en gård filmade hans kompis när bonden hoppade och gjorde magplask i ett hav av kultingar när dessa skulle transporteras till en annan plats på bondgården. 

Daily Mirror skriver att 19 kultingar dog på plats och ytterligare grisungar dog som en följd av överfallet. Totalt fick 79 kultingar sätta livet till, skriver tidningen.

Kompisen som filmade händelsen spred den via appen Whatsapp – och deras chef fick senare nys om händelsen. Klippet har fått stor spridning på sociala medier. 

Mannen som jobbade på en bondgård gjorde ett "magplask" på ett hav av kultingar. Foto: Youtube/CONtexto Ganadero

Gjorde magplask på kultingar – 79 dog

Kultingarna var mellan 19 och 27 dagar gamla och mannen hoppade på dem vid minst tre tillfällen.

– Han behandlade det som en simbassäng, säger en åklagare enligt Daily Mirror.

Domaren kallade filmen för "motbjudande" samt "förkastligt och elakt" och dömde mannen till 15 månaders fängelse. Djurrättsaktivister hade hoppats på hårdare fängelsestraff för händelsen och filmen som spridits och väckt ilska i Spanien. Den filmande kompisen kritiserades av domaren för att han inte sa ifrån, men slapp fängelse. 

Enligt Daily Mirror, som hänvisar till lokala medier, dog sammanlagt 79 kultingar. Foto: Youtube/CONtexto Ganadero

Döms till 15 månaders fängelse

Den dömda mannen har hävdat att allt var ett skämt och menar att dödsantalet är överdrivet. 

Förutom fängelsestraffet tvingas båda betala 60 euro per kulting till företaget som ägde djuren. 

Båda två förbjuds också från att jobba med djur under de närmaste tre och ett halvt åren, skriver Daily Mirror.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag