Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bella, 21, såg clownen i Stockholm: "Blev så rädd att jag sprang och gömde mig bakom ett träd"

Clownerna har kommit till Sverige. Tidigare har vi skrivit om 18-åriga Jasmine som blev livrädd efter att hon sett en clown gå runt i Linköping.

Igår hände det igen, men denna gång i Hagsätra i Stockholm. 

På vägen hem från tunnelbanan blev Bella Junior nästa vittne: 
– Jag blev så rädd att jag sprang och gömde mig bakom ett träd, säger hon.  

Trenden med människor, utklädda till clowner, som går ut på gatorna för att skrämma folk, sprider sig över världen. I medier talas det om utklädda "mördar-clowner", "clown-hysteri" och "clown-relaterade hot".

Fenomenet började i USA och har sedan spridit sig till England och Australien. Sedan i början på oktober har de även nått Sverige; i form av Linköping och nu även huvudstaden. 

21–åriga Bella Junior från Hagsätra såg en mystisk clown vandra runt i sitt närområde. När det hände var hon påväg hem från tunnelbanan i Hagsätra, med sin mamma i telefonen. 

– Det börjar med att jag ser ett gäng bilar som står parkerade i en klunga på andra sidan vägen av Olshammarsgatan. Bakom en skåpbil ser jag sedan en clown komma fram.