Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

19-åriga Yasmin låter sitt kroppshår växa: "Rakar mig bara när jag ska ha ett engångsligg"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
description: omtalat, hår,  [image] title: fri, 29 may 2015 14:09:02 +0200 email: "oda fjeldstad (exp)" oda.fjeldstad@expressen.se sender: "pictures" pictures@expressen.se

Den 19-åriga studenten Yasmin Gasimova vill visa att kroppshår inte är farligt.

I ett inlägg i hennes skoltidning förklarar Yasmin varför hon bara tar bort sitt ansiktshår – och på benen när hon vill ha ett engångsligg.

Redan när Yasmin Gasimova var tio år gammal blev hon mobbad för sin hårväxt på överläppen. Hon berättar i inlägget att hon alltid har varit medveten om sin hårväxt, men att det är så hon är skapt – och hon känner sig inte mindre sexig eller bekväm för det.

"Jag slutade bry mig när jag var elva år. Jag har tjocka, mörka hår och om jag la ner en timme på att raka mig fick jag ändå bara massa röda prickar på benen", berättar hon i inlägget.


Den kvinnliga studenten har knappt rakat bort sitt kroppshår på åtta år och är nöjd med det, skriver The Mirror. Ibland händer det att Yasmin rakar bikinilinjen innan semestern eller benen om hon ska ha ett engångsligg.

Responsen på inlägget har varit båda positivt och negativt – blant annat har en twitteranvändare reagerat på att hon känner behovet av att raka sig när hon vill ha ett engångsligg. Hon tycker dock det har en rimlig förklaring:

https://twitter.com/yasim0/status/603927685736341504

Den responsen som har förvånat Yasmin Gasimova mest är antalet av män som har skickat vänförfrågningar till henne på Facebook.

https://twitter.com/yasim0/status/603578626492243968