Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

19-åriga Yasmin låter sitt kroppshår växa: "Rakar mig bara när jag ska ha ett engångsligg"

description: omtalat, hår,  [image] title: fri, 29 may 2015 14:09:02 +0200 email: "oda fjeldstad (exp)" oda.fjeldstad@expressen.se sender: "pictures" pictures@expressen.se

Den 19-åriga studenten Yasmin Gasimova vill visa att kroppshår inte är farligt.

I ett inlägg i hennes skoltidning förklarar Yasmin varför hon bara tar bort sitt ansiktshår – och på benen när hon vill ha ett engångsligg.

Redan när Yasmin Gasimova var tio år gammal blev hon mobbad för sin hårväxt på överläppen. Hon berättar i inlägget att hon alltid har varit medveten om sin hårväxt, men att det är så hon är skapt – och hon känner sig inte mindre sexig eller bekväm för det.

"Jag slutade bry mig när jag var elva år. Jag har tjocka, mörka hår och om jag la ner en timme på att raka mig fick jag ändå bara massa röda prickar på benen", berättar hon i inlägget.

Den kvinnliga studenten har knappt rakat bort sitt kroppshår på åtta år och är nöjd med det, skriver The Mirror. Ibland händer det att Yasmin rakar bikinilinjen innan semestern eller benen om hon ska ha ett engångsligg.

Responsen på inlägget har varit båda positivt och negativt – blant annat har en twitteranvändare reagerat på att hon känner behovet av att raka sig när hon vill ha ett engångsligg. Hon tycker dock det har en rimlig förklaring:

Den responsen som har förvånat Yasmin Gasimova mest är antalet av män som har skickat vänförfrågningar till henne på Facebook.


  1. Hennes förklaring till varför man som kvinna inte ska behöva raka sig är klar:


    "Varför ska kvinnor ha en högre hygienisk standard än män? Det är så här kvinnokroppen ser ut och vi borde inte behöva gömma oss."

  2. Yasmin låter håret växa fritt.


  3. Yasmin rakar bara bort sin naturliga skäggväxt när hon känner för det.

  4. 17-årige tjejens feministiska citat i årsboken hyllas över hela världen


Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!