description: omtalat, hår, [image] title: fri, 29 may 2015 14:09:02 +0200 email: "oda fjeldstad (exp)" oda.fjeldstad@expressen.se sender: "pictures" pictures@expressen.se
description: omtalat, hår,  [image] title: fri, 29 may 2015 14:09:02 +0200 email: "oda fjeldstad (exp)" oda.fjeldstad@expressen.se sender: "pictures" pictures@expressen.se

19-åriga Yasmin låter sitt kroppshår växa: "Rakar mig bara när jag ska ha ett engångsligg"

Publicerad

Den 19-åriga studenten Yasmin Gasimova vill visa att kroppshår inte är farligt.

I ett inlägg i hennes skoltidning förklarar Yasmin varför hon bara tar bort sitt ansiktshår – och på benen när hon vill ha ett engångsligg.

Redan när Yasmin Gasimova var tio år gammal blev hon mobbad för sin hårväxt på överläppen. Hon berättar i inlägget att hon alltid har varit medveten om sin hårväxt, men att det är så hon är skapt – och hon känner sig inte mindre sexig eller bekväm för det.

"Jag slutade bry mig när jag var elva år. Jag har tjocka, mörka hår och om jag la ner en timme på att raka mig fick jag ändå bara massa röda prickar på benen", berättar hon i inlägget.

Den kvinnliga studenten har knappt rakat bort sitt kroppshår på åtta år och är nöjd med det, skriver The Mirror. Ibland händer det att Yasmin rakar bikinilinjen innan semestern eller benen om hon ska ha ett engångsligg.

Responsen på inlägget har varit båda positivt och negativt – blant annat har en twitteranvändare reagerat på att hon känner behovet av att raka sig när hon vill ha ett engångsligg. Hon tycker dock det har en rimlig förklaring:

Den responsen som har förvånat Yasmin Gasimova mest är antalet av män som har skickat vänförfrågningar till henne på Facebook.


  • Hennes förklaring till varför man som kvinna inte ska behöva raka sig är klar:


    "Varför ska kvinnor ha en högre hygienisk standard än män? Det är så här kvinnokroppen ser ut och vi borde inte behöva gömma oss."

  • Yasmin låter håret växa fritt.


  • Yasmin rakar bara bort sin naturliga skäggväxt när hon känner för det.

  • 17-årige tjejens feministiska citat i årsboken hyllas över hela världen


Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag