16-åringen hittades död efter en bilolycka – då fick polisen en kuslig misstanke

Publicerad

I baksätet på den svarta Opeln hittades 16-åriga Megan Bannister död. Bilen hade krockat med en motorcykel, och vid en första anblick verkade allt vara en tragisk bilolycka.

Sedan fick polisen en skrämmande misstanke.

Nu har två män gripits, misstänkta för att ha dödat flickan, rapporterar Sky News.

I tisdags skulle Megan Bannister, 16, från Leicester i England ha börjat skriva sina slutprov i skolan. Hennes plan var att bli barnmorska.

Men hon blev bara 16 år gammal. När polisen fick ett larm om en allvarlig trafikolycka i söndags morse ryckte de ut och hittade Megan död i baksätet på en bil som kört rätt in i en motorcykel.

Ganska snabbt fick polismännen en misstanke om att allt inte stod rätt till. De två männen i framsätet på bilen hade inte så svåra skador och det var konstigt att Megan skulle vara tillsammans med dem.

Nu har Jason Burder, 28, och Adam King, 27, gripits misstänkta för att ha dödat Megan. Omständigheterna kring fallet är fortfarande mycket oklara, men polisen misstänker att bilolyckan antingen var planerad för att dölja att de dödat Megan, eller så kraschade de när de var på väg för att göra sig av med kroppen, skriver BBC.

Rättsläkarens undersökning visar att skadorna på Megans kropp inte stämmer överens med det som hände vid bilolyckan, men det råder fortfarande tvivel om hur hon avled.

Männen är därför inte häktade för mord utan för vållande till annans död.

Enligt The Sun hade Megan berättat för sina kompisar att hon skulle träffa en kille i 20-årsåldern för en dejt i lördags, alltså kvällen innan hon hittades död. Hon skulle ha träffat killen på en klubb.

I ett uttalande säger Megans familj:

”Hon var vår vackra, talangfulla, kärleksfulla dotter och syster och våra hjärtan har krossats av hennes död. Tanken på ett liv utan Megan är omöjlig att komma underfund med och vi kan inte uttrycke med ord den överväldigande sorg vi känner efter att ha förlorat henne."

Motorcyklisten som blev påkörd av bilen som Megan hittades i, blev allvarligt skadad och tillståndet för honom är kritiskt.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag