16-åriga flickan varnar – blev nästan blind av den här skönhetsprodukten

Hon kunde ha blivit blind på grund av den allergiska reaktionen.

16-åriga Tylah Durie, från Victoria i Storbritannien, råkade ut för en allvarlig allergisk reaktion efter att ha använt ögonfrans- och brynfärgning, skriver brittiska Metro.

Efter att Tylah hade lagt på färgen så kände hon att det började klia. Det dröjde inte länge innan hennes ansikte började svullna upp och ögonen blev variga.


Huden runt ögonbrynen och ögonen var helt röda och ögonfransarna började ramla av.

– Jag vaknade upp nästan blind på grund av reaktionen, mina ögon hade svullnat upp som ballonger och jag skrek och grät, säger Tylah.

– Eftersom ögonen var så svullna så kunde jag knappt öppna ögonen. Jag kunde bara se lite och såg då att det var helt varigt.


Tylah fick åka till sjukhuset för vård och där upptäckte läkarna att hon hade fått en allergisk reaktion på, parafenylendiamin, ett ämne som fanns i produkten.

Läkarna förklarade att hon hade fått en ovanlig men väldigt allvarlig reaktion och kunde ha blivit permanent blind om det hade blivit värre.


– Jag gick igenom en oerhörd smärta bara för att jag färgade fransarna och brynen. Jag kommer aldrig att färga dem själv igen.

Jodie Phillips, som är pressperson för företaget som står bakom produkten, säger att paraphenylenediamine är ett vanligt ämne i produkter för färgning.


– Det är allmänt känt att vissa personer kan vara känsliga för ingrediensen. Därför rekomenderar vi alltid kunder att göra ett test på huden för att se om man tål det.

Hon säger också att det  är första gången som en kund har behövt uppsöka sjukhus.