Madison Coe blev bara 14 år. Foto: CNNMadison Coe blev bara 14 år. Foto: CNN
Madison Coe blev bara 14 år.  Foto: CNN
Familjen sörjer efter den tragiska olyckan. Foto: CNNFamiljen sörjer efter den tragiska olyckan. Foto: CNN
Familjen sörjer efter den tragiska olyckan.  Foto: CNN
Nu vill de varna andra. Foto: CNNNu vill de varna andra. Foto: CNN
Nu vill de varna andra. Foto: CNN

14-åring hade mobilen i badkaret – dog av en elchock

Publicerad

14-åriga Madison Coe laddade mobilen och hade den i badkaret – och dog av en elchock. 

Nu vill hennes anhöriga varna andra. 

Familj och vänner sörjer förlusten av den 14-åriga flickan från Texas, USA, som dog efter att hon fått en elchock i badkaret, skriver CBS News.

Flickan, vid namn Madison Coe, gick bort i söndags morse hemma hos sin pappa. Dödsorsaken antas vara att hennes mobiltelefon hamnade i badvattnet och ledde till att flickan drabbades av en elchock. 

CBS News skriver att flickan hade mobilen på laddning i ett eluttag i badrummet, och att strömmen från vägguttaget ledde till hennes död. CNN rapporterar däremot att hennes mobiltelefon var kopplad till laddaren, som var kopplad till en skarvslatt, vilken i sin tur var inkopplad i ett vägguttag som saknade isolering. 

Madison Coe.Foto: CNN

"Hon brukar bada i timmar"

Felisha Owens, Madisons styvmamma, förklarar att Madison ofta badade – och kunde spendera timmar i badet.

– Det var inte ovanligt att hon badade i två timmar, säger Felisha.

Madison hade som många gånger förut satt mobilen på laddning i ett uttag i badrummet, och badade med sin Samsung. 

– Vi alla brukar sitta i badkaret och spela mobilspel, säger styvmamman. 

Felisha förklarar att mobilen råkade hamna i badkaret – kanske tappade Madison den – vilket ledde till att hon fick en elchock. 

Familjen sörjer efter den tragiska dödsolyckan.Foto: CNN

Vill varna andra

Nu vill familjen varna andra. 

– Man tror inte att man ska behöva sitta och titta på sin 14-åring i badkaret. Det kanske man behöver göra, trots allt. Sanningen är att mobiltelefoner överhuvudtaget inte hör hemma i badrummet. Allt som krävs är en droppe, säger styvmamman.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag