Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

13-åringen är redan nästan två meter lång – mobbas så han inte kan gå i skolan

Han är bara tretton år gammal men är redan 198 centimeter lång.

Han blev mobbad av både elever och lärare – och blev till och med slagen av personalen i skolan.

Nu kan han inte gå dit igen.

Waleed Farukh, 13, har fått sluta i skolan. Hans lärare och elever har utsatt honom för långvariga hån och trakasserier.

För att han är lång. 198 centimeter lång.

Han ska även ha blivit slagen av sina lärare.

– Jag slutade åka till skolan för tre år sedan, när jag gick i åttan. Lärarna brukade slå mig och reta mig för min längd, säger Waleed.

Andra elever i hans klass kallade honom för Lamboo eller "den långa pojken". De tilltalade honom bara med nedsättande namn.

– Det var svårt för mig att vara i klassrummet, omringad av mobbare. Så jag slutade gå. Nu har jag inga vänner som jag kan leka med.

Nu har han i stället blivit en enstöring som endast umgås med sina katter och en papegoja, rapporterar bland annat The Mirror.

 1. – Sedan kollar jag tv och videor på Youtube, eller spelar spel på min telefon.

  Waleed, som bor i staden Quetta i Pakistan, föddes 2004. Han har två syskon.

  När han fyllde fyra år var han redan dubbelt så lång som andra barn i hans ålder. Till att börja med trodde hans föräldrar att han bara växte lite snabbare än de andra barnen, men snart insåg de att det inte bara var det.

 2. Efter flera besök hos olika läkare blev det klart att han drabbats av gigantism, ett tillstånd där en överproduktion av tillväxthormonerna leder till att han växer väl över genomsnittet.

  – När Waleed var fyra såg vi att han var dubbelt så lång som sina kusiner. Han är längre än alla andra barn i grannskapet, säger hans mamma Haleema Furqan.

  – Men människor måste förstå att han är en normal pojke. Jag blir väldigt ledsen när andra behandlar honom som att han vore annorlunda, att de retar honom för hans längd.

  När han lämnar huset så får han många blickar och de kallar honom taskiga saker som gör det väldigt obehagligt för honom.

  – Det här känns fruktansvärt för en mor, säger Haleema.

  Det är även svårt att hitta kläder och skor som pasar honom. Hans fötter är 33 centimeter långa.

  – En gång åkte vi till en nöjespark för att roa honom, men hans ben är så långa att han inte kunde åka något.