Jamie Brown. Foto: Kamera OneJamie Brown. Foto: Kamera One
Jamie Brown. Foto: Kamera One
Uppgiften var att illustrera en färgglad nazistmaskot. Foto: Kamera One.Uppgiften var att illustrera en färgglad nazistmaskot. Foto: Kamera One.
Uppgiften var att illustrera en färgglad nazistmaskot. Foto: Kamera One.

11-åringen fick hemläxa av skolan – pappan får en chock när han förstår vad läraren gjort

Publicerad

En pappa fick en chock när hans son kom hem med sin samhällskunskapsläxa.

Uppgiften var att illustrera en färgglad nazistmaskot.

– Först tänkte jag att det måste vara ett skämt, säger han till Kamera one.

Eleverna på mellanstadieskola i Snellville, Georgia fick en hemläxa som lämnade föräldrarna i chock.

När en 11-årig elev visade uppgiften för sin pappa Jamie Brown fick pappan en chock.

Uppgiften var att skapa en "färgglad" maskot till nazistpartiet.

– Först tänkte jag att det måste vara ett skämt, säger han till Kamera one.

11-åringens illustration.Foto: Kamera One

Rädd för att få sänkt betyg

Jamie säger att både han och son blev upprörda av uppgiften.

Jamie Brown.Foto: Kamera one

I fortsättningen kommer han att hålla koll på sonens läxor. 

– Från och med i dag och framöver kommer jag att hålla koll på alla hemläxor som kommer hem från Shiloh mellanstadieskola, säger han till Kamera one. 

Samhällskunskapsläraren jobbar på en mellanstadieskola i Georgia USA.Foto: Kamera one.

Läxan som delades ut av hemkunskapsläraren på mellanstadieskolan Shiloh var att göra en färgglad teckning av en maskot och döpa den.

 

LÄS MER: 81-åringen köpte tofflor på nätet – fick en chock när han hakkorsen 

 

Maskoten skulle vara en symbol för nazistpartiet vid politiska möten och läraren ville också att eleverna skulle ge maskoten ett namn:

Året är 1935 och du har fått uppgiften att skapa en maskot som ska representera nazistpartiet under politiska möten. Tänk på all information som du har lärt dig om Hitler och nazistpartiet. Du ska göra en FÄRGGLAD illustration av maskoten. Ge maskoten ett NAMN. Du ska också skriva en förklaring till varför maskoten har valts för att representera nazistpartiet. 
Uppgiften.Foto: Kamera One

Jamie Browns son gjorde hemläxan av rädsla för att han skulle få sänkt betyg i fall han vägrade.

Nu vill Jamie att skolan ber föräldrarna om ursäkt och läraren får en tillsägelse.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag