Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Öppet brev till föräldrar vars barn spelar League of Legends

I ett inlägg som nu spridits sig över internet har en användare skrivit ett s.k. öppet brev till alla föräldrar med barn som spelar League of Legends, med fokus på tips och råd hur man kan hålla en god dialog och skapa förståelse.

 1. För någon dag sedan publicerades ett inlägg inne på League of Legends forum, något som nu blivit en viral snackis i gamingvärlden. Inlägget är ett "öppet brev" till föräldrar som har barn som spelar League of Legends, där man bland annat ger råd och tips på hur man kan hålla en god dialog med sina barn så att det inte påverkar vardagen.
 2. Några av de tips som ges i inlägget:

  En match kan pågå från allt mellan 20 minuter till 1 timme. Därför kan det vara bra att ha vissa saker i åtanke.

  • Är det dags att lägga sig om 30 minuter? Låt inte barnet starta en ny match.
  • Är det middag om 45 minuter? Samma sak som ovan.
  • League of Legends är ett onlinespel där man sammanlagt är 10 personer som          spelar. Det är inget spel som går att pausa och vid ett plötsligt avbrott kommer alltså 9 andra bli drabbade.
  • Om ditt barn vägrar att lyssna och startar en ny match – låt denne spelar klart det. Därefter får du komma på ett straff (kanske stänga av internet under vissa timmar eller utegångsförbud etc.)

  Kontentan av det ursprungliga inlägget är att låta föräldrar skapa förståelse för barnens spelande, och utefter detta kunna förändra och reglera spelandet.

  Vill man ta del av hela inlägget kan ni göra detta här.